Predavač

Višnja Jurić

Životopis

Mr. sc. Višnja Jurić rođena je u Splitu gdje je završila osnovnu i srednju školu, te odjel Prirodoslovno-matematičkih znanosti Filozofskog fakulteta u Zadru, smjer Matematike i računarstva. Diplomirala je u prosincu 1990. godine.

Godine 1991. započinje raditi kao profesor matematike i računarstva u Graditeljsko i grafičkoj školi u Splitu, te 2000. godine odlazi u SAD na poslijediplomski studij Primijenjene matematike na University of Nevada, Reno (UNR), gdje 2003. magistrira s tezom ”Asymmetric Double Weibull Distribution“.

Tijekom magisterija predaje predmete College Algebra i Fundamental Principles of Mathematics. Nakon završenog magisterija predaje na Art Institute of California, San Francisco, te 2004. započinje doktorski studij na University of California, Santa Barbara (UCSB) . Uz studij održava i nastavu na uvodnim predmetima iz statistike na dodiplomskom studiju.

Godine 2006. vraća se u Hrvatsku te započinje raditi kao predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM) gdje predaje predmete iz statistike i matematike. Od 2017. predavač je grupe predmeta matematike i statistike na Effectus, studij financije i pravo – visokom učilištu.

Uz rad pohađa ”Interdisciplinarni doktorski studij u statistici“ Sveučilišta u Ljubljani gdje s mentorom dr. sc. Mihaelom Permanom i komentorom dr.sc. Tomasz-em Kozubowskim (UNR) nastavlja istraživanje započeto u okviru magistarskog rada.