Održano uvodno predavanje dobrodošlice za sve studente Effectusa

Nova akademska godina na Effectusu započela je pozdravnim predavanjem novoimenovanog dekana Roberta Kopala. Objašnjavajući moto svog mandata „Sve je važno!!!“, profesor Kopal posebno je naglasio posvećenost Effectusa njegovim studenticama i studentima te opredjeljenje daljnjoj izgradnji sustava vrijednosti koji u svom fokusu ima ponajprije kvalitetu nastavnog kadra i studijskih programa koji su jedini preduvjet za uspješnu pripremu studenata za tržište rada.

Dekan Kopal predstavio je i novo lice Effectusa koje je posljedica nove marketinške strategije i rebrandinga, ali i odlučnosti Visokog učilišta da bude ukorak s vremenom te ne samo da prati, nego i da stvara trendove u području visokog obrazovanja u Hrvatskoj. „Effectus – Ekspertna znanja na kreativni način“ novi je slogan koji opisuje put kojim Effectus kreće u narednom razdoblju. Svakako veliki doprinos ovom novom putu Effectusa jest i pokretanje MBA-smjera Kreativnost, inovativnost i analitički menadžment, jedinstvenog u Hrvatskoj, ali i širem okruženju, koji će omogućiti pripremu studenata za buduće tržište rada i za poslove koji još niti ne postoje.

„Da bismo razvijali kreativnost i inovativnost, moramo poticati maštu. Za poticanje mašte jednako je važno i kreativno okruženje, kako fizičko, tako i ono neopipljivo koje čini kulturu faksa.“ Upravo zbog toga, a i zato što je sve važno, Effectus je posvetio posebnu pažnju na detalje, poput novih naziva (ili, bolje rečeno, imena!) učionica, glazbe i mirisa u hodnicima i sanitarnim prostorijama, velikog ekrana na ulazu na kojem se u realnom vremenu „vrti“ raspored nastave i važne obavijesti za studente… „Želimo da se još više povežete s Effectusom, s prostorom, nastavnicima, djelatnicima faksa… Želimo da se ovdje osjećate kao kod kuće,“ objasnio je Dekan.

Drage i poštovane studentice i studenti Effectusa, poštovani i dragi budući i bivši studenti, roditelji, posjetitelji naše web stranice – „SVE je važno!!!“ na Effectusu!