Potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić oduševio i oborio sve rekorde posjećenosti gostujućih predavanja

U ponedjeljak 07.06. za studente Effectusa gostujuće predavanje je održao potpredsjednik Vlade RH i ministar financija dr. sc. Zdravko Marić.

Predavanje je popraćeno s velikim zanimanjem od strane studenata, njih više od dvjesto je slušalo predavanje te ministru postavljalo pitanja i raspravljalo o raznim financijskim i gospodarskim temama. Nakon uvodne prezentacije u kojoj je ministar kratko predstavio učinke porezne reforme te ukazao na izazove koje za sve države predstavlja oporezivanje kriptovaluta, nastavljen je razgovor sa studentima. Pričalo se o raznim temama: pomoć gospodarstvu u vrijeme trajanja COVID-19 krize, izazovima koje pred nas stavlja budućnost, važnosti gospodarskog rasta i razvoja te najaktualnije teme oko izazova oporezivanja pojavom novih tehnologija koje korisnicima omogućuju razne načine ostvarivanja prihoda ili drugih oblika ekonomske koristi.

Nakon interaktivnog predavanja, studenti su iskazali veliko zadovoljstvo gostujućim predavanjem, a dekan izv. prof. dr. sc. Robert Kopal je najavio još jedno gostujuće predavanje u idućoj akademskoj godini s čime se ministar rado složio i iskazao zadovoljstvo gostovanjem na Effectusu.

Bio je ovo sjajan završetak semestralnog ciklusa gostujućih predavanja, a na jesen nas očekuju još mnogi drugi zanimljivi gosti s mnoštvom već spremnih tema. Vidimo se! 🙂