Računovodstvo i financije za nefinancijaše

Datum početka: po dogovoru

Cilj radionice

Kompetencije iz financija i računovodstva su nezaobilazna sastavnica kvalitetnog menadžmenta. Ponekad visoki i srednji menadžment koji ne dolazi iz nefinancijske struke nema temeljna fundamentalna znanja iz područja financija i računovodstva koja bi im pomogla u donošenje relevantnih poslovnih odluka. Upravo je cilj ove radionice da kod menadžmenta koji ne dolazi iz nefinancijskih struka pruži dobru financijsku i računovodstvenu podlogu temeljem koje mogu bolje razumjeti financijske zakonitosti i računovodstvene posebnosti i temeljem njihova razumijevanja donositi kvalitetnije upravljačke odluke.

Ova radionica pomoći će svima koji ne dolaze s financijskom podlogom ili je takva podloga deficitarna, a koji donose upravljačke i druge poslovne odluke u kojima financije i računovodstvo imaju bitnu ulogu.

Kome je radionica namijenjena?

Članovima uprava, vlasnicima i direktorima poduzeća, menadžerima svih razina, voditeljima i zaposlenicima, te svima onima koje ova tema zanima.

Sadržaj radionice

A) Temeljni financijski izvještaj – koja je njihova uloga i u čemu su različiti?

B) Kako nastaju financijski izvještaj – uloga računovodstva

C) Informacijski sadržaj financijskih izvještaja za donositelje odluka

D) Likvidnost i solventnost – uvjet bez kojega se ne može!

E) Politika financiranja – što označava i zašto je važna?

F) Zlatna pravila financiranja

G) Vremenska vrijednost novca u donošenju financijskih i investicijskih odluka

 

Trajanje radionice

6 školskih sati

Raspored i mjesto održavanja

Poslovno učilište EFFECTUS, Vlaška 94, Zagreb – termini izvođenja po dogovoru

Polaznici će savladati ishode
 • međuzavisnost financijskih izvještaja;
 • ocijeniti značaj računovodstva u kreiranju financijskih izvještaja;
 • argumentirati važnost i značaj financijskih izvještaja kao informacijske osnovice;
 • istaknuti važnost likvidnosti i solventnosti za opstanak poslovnog subjekta;
 • izložiti važnost politike financiranja i zlatna pravila financiranja;
 • istaknuti ulogu vremenske vrijednosti novca u donošenju financijskih i investicijskih odluka.
Metode i način rada

Kako bismo osigurali visoku zainteresiranost i motiviranost polaznika na usvajanje novih znanja i vještina, te ih potaknuli na preispitivanje i mijenjanje vlastitih stavova i uvjerenja po pitanju sadržaja edukacije, u radu ćemo koristiti praktične primjere.

  Predavači

  dr.sc. Aljoša Šestanović, rođen je 30. 09. 1971. godine u Splitu. Diplomirao je 1996. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Titulu magistra znanosti stekao je 2002. godine, a doktorirao 2012. godine u grani financija. Imatelj je CFA certifikata, koji se prema Financial Times-u i Bloomberg Businessweek-u smatra zlatnim standardom za financijske praktičare. Član je CFA Institute iz SAD-a. Ima preko 15 godina radnog iskustva na području financija u različitim savjetničkim i financijskim institucijama. Ima položen ispit za ovlaštenog investicijskog savjetnika i ovlaštenog brokera. Sudski je vještak za financije i računovodstvo. Aktivno je sudjelovao i u radnim tijelima HANFE kao jedan od predstavnika investicijskih društava u radnim tijelima prilikom implementacije novog Zakona o tržištu kapitala usklađenog s EU MiFID direktivom. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Autor je nekoliko zapaženih radova iz područja financija.

  Redaktor je hrvatskog prijevoda knjige Osnove financijskog menadžmenta (izdanje 2014.), a čiji su autori Van Horne i Wachowicz. Navedena knjiga je udžbenički standard za kolegij Poslovne financije na brojnim visokim učilištima.

  Cijena studija i načini financiranja

  Cijena studija ovisi o vrsti i modelu plaćanja. Prilikom upisa (prilikom potpisa ugovora) student odabire vrstu i model plaćanja cijene studija.

  Za detaljne informacije posjeti stranicu Cijena studija ili nas kontaktirajte!

  Trebaš još informacija o studiju ili savjet o razvoju karijere?
  Uvijek smo ti na raspolaganju.

  Profesori i predavači Effectus Visokog učilišta svojim su studentima uvijek i bez iznimke na raspolaganju. Uz njih, najčešće ćeš kontaktirati s našom referadom.

  Uvjeri se u pristupačnost svih zaposlenika Effectusa.