Računovodstvo i financije za nefinancijaše

Datum početka: po dogovoru

Cilj radionice

Kompetencije iz financija i računovodstva su nezaobilazna sastavnica kvalitetnog menadžmenta. Ponekad visoki i srednji menadžment koji ne dolazi iz nefinancijske struke nema temeljna fundamentalna znanja iz područja financija i računovodstva koja bi im pomogla u donošenje relevantnih poslovnih odluka. Upravo je cilj ove radionice da kod menadžmenta koji ne dolazi iz nefinancijskih struka pruži dobru financijsku i računovodstvenu podlogu temeljem koje mogu bolje razumjeti financijske zakonitosti i računovodstvene posebnosti i temeljem njihova razumijevanja donositi kvalitetnije upravljačke odluke.

Ova radionica pomoći će svima koji ne dolaze s financijskom podlogom ili je takva podloga deficitarna, a koji donose upravljačke i druge poslovne odluke u kojima financije i računovodstvo imaju bitnu ulogu.

Polaznici će na ovoj radionici savladati sljedeće ishode

 • međuzavisnost financijskih izvještaja;
 • ocijeniti značaj računovodstva u kreiranju financijskih izvještaja;
 • argumentirati važnost i značaj financijskih izvještaja kao informacijske osnovice;
 • istaknuti važnost likvidnosti i solventnosti za opstanak poslovnog subjekta;
 • izložiti važnost politike financiranja i zlatna pravila financiranja;
 • istaknuti ulogu vremenske vrijednosti novca u donošenju financijskih i investicijskih odluka.

Nakon završetka radionice, polaznicima se izdaje Certifikat ISO 29990:2010 Quality Management na hrvatskom i engleskom jeziku, kojim se osigurava mobilnost znanja i potvrda stečenih kompetencija.

Trajanje radionice

6 školskih sati

Mjesto održavanje

in-house ili Poslovno učilište EFFECTUS, Vlaška 94, Zagreb – termini izvođenja po dogovoru

Raspored

 • 9.00 – 10.30 sati – Radionica
  • 10.30 – 10.45 sati – Coffe break
 • 10.45 – 12.30 sati – Radionica
  • 12.30 – 13.00 sati – Coffe break
 • 13.00 – 15.00 sati – Radionica

Metode i način rada

Kako bismo osigurali visoku zainteresiranost i motiviranost polaznika na usvajanje novih znanja i vještina, te ih potaknuli na preispitivanje i mijenjanje vlastitih stavova i uvjerenja po pitanju sadržaja edukacije, u radu ćemo koristiti praktične primjere.

Predavači

dr.sc. Aljoša Šestanović, rođen je 30. 09. 1971. godine u Splitu. Diplomirao je 1996. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Titulu magistra znanosti stekao je 2002. godine, a doktorirao 2012. godine u grani financija. Imatelj je CFA certifikata, koji se prema Financial Times-u i Bloomberg Businessweek-u smatra zlatnim standardom za financijske praktičare. Član je CFA Institute iz SAD-a. Ima preko 15 godina radnog iskustva na području financija u različitim savjetničkim i financijskim institucijama. Ima položen ispit za ovlaštenog investicijskog savjetnika i ovlaštenog brokera. Sudski je vještak za financije i računovodstvo. Aktivno je sudjelovao i u radnim tijelima HANFE kao jedan od predstavnika investicijskih društava u radnim tijelima prilikom implementacije novog Zakona o tržištu kapitala usklađenog s EU MiFID direktivom. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Autor je nekoliko zapaženih radova iz područja financija.

Redaktor je hrvatskog prijevoda knjige Osnove financijskog menadžmenta (izdanje 2014.), a čiji su autori Van Horne i Wachowicz. Navedena knjiga je udžbenički standard za kolegij Poslovne financije na brojnim visokim učilištima.

Cijena studija i načini financiranja

Cijena studija ovisi o vrsti i modelu plaćanja. Prilikom upisa (prilikom potpisa ugovora) student odabire vrstu i model plaćanja cijene studija.

Za detaljne informacije posjeti stranicu Cijena studija ili nas kontaktirajte!

Trebaš još informacija o studiju ili savjet o razvoju karijere?
Uvijek smo ti na raspolaganju.

Profesori i predavači Effectus Visokog učilišta svojim su studentima uvijek i bez iznimke na raspolaganju. Uz njih, najčešće ćeš kontaktirati s našom referadom.

Uvjeri se u pristupačnost svih zaposlenika Effectusa.