Centar izvrsnosti

Centar za istraživanje i razvoj EFFECTUS poduzetnički studiji – visokog učilišta, Veleučilište u Šibeniku i Novi informator d.o.o. pokrenuli su zajednički projekt Centra izvrsnosti za lokalnu samoupravu/općine.

 

Dekan EFFECTUS-a izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat, dekan Veleučilišta u Šibeniku dr.sc. Ljubo Runjić i direktorica Novog informatora Marina Šurbek, dipl. ing.  potpisali su dana 19. listopada 2022. „Sporazum o projektu Centra izvrsnosti za lokalnu samoupravu/općine“.

 

U okviru projekta, odnosno Centra uspostavit će se:

– edukativna mreža kroz koju će obrazovni programi i programi cjeloživotnog obrazovanja biti prilagođeni potrebama lokalne samouprave;

– rang lista izvrsnosti svih općina na području Republike Hrvatske;

– kontinuitet u održavanju godišnjih konferencija i stručnih skupova sa ciljem promicanja izvrsnosti u lokalnoj samoupravi/općinama.

 

Putem službene stranice Centra, koja će biti uskoro uspostavljena, šira javnost bit će informirana o aktivnostima projekta.

 

“Izvrsnost je postupni rezultat kontinuirane težnje da budemo bolji.” rekao je Pat Riley.

Izvrsnost nikada nije slučajnost; to je rezultat visoke namjere, iskrenog truda, inteligentnog usmjeravanja, vještog izvođenja i vizije da se prepreke vide kao prilike.