EFFECTUS poduzetnički inkubator – završio III i IV modul start – up edukacije

III i IV modul start-up edukacije u sklopu EFFECTUS poduzetničkog inkubatora održali su se 29.04. i 06.05.2022. godine, a obuhvaćali su pravni modul i modul strategijskog planiranja i ljudskih potencijala.

Predavači pravnog modula  Jelena Uzelac, dipl. iur. i Marko Lukač, struč. spec. oec. prezentirali su polaznicima sukus prava u poduzetništvu, a to su: radnopravni odnosi, ugovori, zaštita intelektualnog vlasništva, vlasničkopravni odnosi te osnove prava društava.

 

“Ako ne razmišljaš o budućnosti i ne spremaš se za nju, onda je vjerojatno nećeš niti imati“, s tom mišlju profesorica dr.sc. Sanja Gutić Martinčić uvela je polaznike EFFECTUS-ovog poduzetničkog inkubatora u IV modul inkubatora.

 

Zašto je važno definirati misiju poduzeća, strategiju, svrhu, vrijednosti i standarde ponašanja? Koncept za razvijanje misije – “5 zašto?”. Koja je vizija poduzetničkog pothvata? Strategija niskih troškova? Strategija diferencijacije?, na sva ta pitanja polaznici poduzetničkog inkubatora dobili su odgovore na izuzetno uzbudljivoj i interaktivnoj radionici.

 

Drugi dio radionice bio je rezerviran za temu Ljudski potencijali i upravljanje karijerom. Tek se tada pokrenula prava rasprava i bezbroj pitanja oko odabira, selekcije i zapošljavanje kadrova potrebnih za realizaciju poduzetničkog pothvata i tvrtke.

 

Za kraj, profesorica je preporučila knjigu  „Strategija plavog oceana“. Da bismo poboljšali kvalitetu svog uspjeha, trebamo ispitati što smo činili da se stvori pozitivna razlika i spoznati kako to ponoviti na sustavan način. To je ono što zovemo razboritim strateškim kretanjima i pomacima koji su od istinske važnosti – tzv. stvaranje plavih oceana. Povećati potražnju i odvojiti se od konkurencije. Obavezno pročitajte i uživajte u spoznaji.

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS