EFFECTUS WINTER SCHOOL OF SKILLS

Tri intenzivna i inspirativna dana

 

 

  • Effectus Winter School of Skills  jezamišljen kao niz radionica, čiji je cilj poticanje razvoja trenutačno najtraženijih vještina na tržištu rada
  • Odazvalo mu se četrdesetak polaznika, a visok stupanj angažiranosti srednjoškolaca i studenata bio je iznad svih očekivanja
  • Bilo je zanimljivo promatrati suradnju u timovima u kojima su bili generacijski vrlo udaljeni pojedinci, od generacije X do zoomera

 

 

Četrdesetak polaznika, mahom srednjoškolaca i studenata, pohađalo je od 15. do 17. veljače Effectus Winter School of Skils. Riječ je o radionicama na kojima je sedam predavača „pokrilo“ desetak tema temeljenih na usvajanju ključnih vještina i kompetencija potrebnih za zanimanja budućnosti.

Bili su to izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, profesor na EFFECTUS-u i predsjednik Uprave, koji je držao radionicu na temu vještina rješavanja kompleksnih problema, odlučivanja, aktivnog učenja pokrivši pritom i teme poput analitičkog menadžmenta, analize socijalnih mreža, teorije igara te suvremenih i mladima vrlo atraktivnih tema umjetne inteligencije i cyber izazova. Drugi dan je započeo radionicama koje je vodila nastavnica i voditeljica EFFECTUS-ova Centra za istraživanje i razvoj Darija Korkut s temama kreativnog i kritičko mišljenja te psihologije odlučivanja. Suradnica Effectus veleučilišta Marina Dražić, konzultantica za produktni i projektni menadžment te vlasnica Prototip05, kroz samostalnu vježbu prezentirala vještine inovativnosti i ideacije. O mindfulnessu i njegovoj pomoći u upravljanju stresom govorio je Ivan Krešimir Tomić, coach, trener i edukator mindfulnessa i NLP-a te vlasnik tvrtke Antarion. Vanjska suradnica, nastavnica na EFFECTUS-u mr. sc. Ratka Jurković govorila je o leadershipu i socijalnom utjecaju, dok je psihologinja Natalija Smrtić pokrila teme emocionalne inteligencije, upravljanja vremenom i timskoga rada. Dr. sc. Sanja Gutić Martinčić, kao šećer na kraju, pokrila je temu upravljanja promjenama.

 

Bila su vrlo intenzivna tri dana, s odličnom atmosferom, puno interakcije i pitanja. S obzirom na to da je Effectus Winter School of Skills zamišljen kao niz radionica, koje imaju za cilj poticanje razvoja trenutačno najtraženijih vještina na tržištu rada, visoki stupanj angažiranosti polaznika bio je i očekivan. Međutim, ta su očekivanja u velikoj mjeri i nadmašena. Bilo je zanimljivo promatrati suradnju u timovima u kojima su bili generacijski vrlo udaljeni pojedinci, od generacije X do zoomera.

 

S obzirom na to da je 2023. godina proglašena je Europskom godinom vještina (na prijedlog Europskog parlamenta i Europske komisije) Effectus veleučilište je odlučio dati svoj doprinos promicanju osposobljavanja i usavršavanja mladih, kako bi im i na taj način pružio potporu za kvalitetan osobni i profesionalni razvoj. Formalno te neformalno obrazovanje i osposobljavanje imaju ključnu ulogu u razvoju kompetencija mladih i osiguravanju preduvjeta za njihovu uspješnu prilagodbu i učinkovitost, kako u privatnom, tako i u poslovnom okruženju.

 

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS