HANFA I EFFECTUS: Studentska debata o regulaciji nebankovnog financijskog sektora

Effectus – studij financije i pravo, te HANFA – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, i ove godine organiziraju Studentski debatu na aktualnu temu. 

Regulacija nebankovnog financijskog sektora – je li potrebna snažnija ili blaža regulativa? – tema je kojom će se se baviti središnji događaj ovog višemjesečnog projekta. 

Ovogodišnja tradicionalna studentska debata će se održati 01. lipnja 2017. godine s početkom u 10. sati. Studentska debata predstavlja vrhunac i središnji događaj ovog projekta.

S obzirom na dosadašnja iskustva i visoko podignutu ljestvicu kvalitete, očekujemo puno i od ovogodišnje debate. Na ovoj debati sudjelovati će 10-12 studenata koji su se pokazali izvrsnošću i trudom. No, projekt debate obuhvaća puno više nego što je sam događaj debate.

dr.sc. Aljoša Šestanović, moderator debate

Projekt debate je organiziran na način da se nakon provedene selekcije studenata/-ica, studenti/-ce podijeljeni u dvije, argumentima suprotstavljene strane. Tada slijedi intenzivan jednomjesečni trening s mentorima iz područja debate. Mentori debate su uvijek stručnjaci iz prakse. U ovogodišnjoj debati, mentori su stručnjaci iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) i to Katarina Rotter Krmpotić, savjetnica u Sektoru za leasing i faktoring i Tino Lukšić, glavni savjetnik u Uredu za odnose s javnošću i drugim institucijama. 

Benefiti za studente/ice su višestruki. Svakako da je jedan od benefita stjecanje znanja o praktičnom funkcioniranju financijske regulative koja je danas iznimno atraktivna i provokativna tema u svim državama, a naročito u Europskoj uniji, a znanje je danas najveći resurs. Nadalje, studentima se omogućuje da temeljem stečenih znanja već u tom projektu formuliraju temu za završni rad te na taj način znatno štede vrijeme koje bi bilo potrebno za proučavanje te materije kada ne bi sudjelovali u ovom projektu. I dakako, to je odlična referenca za životopis jer se potencijalni poslodavci mogu uvjeriti u interes studenata za stjecanje dodatnih znanja, da su skloni timskom radu, te da dobro upravljaju radnim vremenom, jer je, s obzirom na zahtjevnost projekta, izuzetno važan optimalan balans između izvršavanja studentskih obveza i angažmana na projektu. I ne manje važno, sudjelovanje na debati pruža iskustvo sudjelovanja u javnoj prezentaciji, što je od vještina od iznimnog značaja koju svi poslodavci cijene.

Ove godine, s obzirom na pravovremenu organizaciju, očekujemo veliku posjećenost, kako studentske populacije, tako i stručnjaka iz realnog i financijskog sektora, čime se pruža prilika da se na jednom mjestu, iz svježe studentske perspektive, pruži možda jedan drugačiji način pristupa i argumentaciji problema regulative.

Ministar državne imovine, Goran Marić

Podsjetimo, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je nadzorno tijelo u čiji djelokrug i nadležnost spada nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju. Studenti koji će na Effectusu sudjelovati u debati su:

GRUPA “SNAŽNIJA REGULACIJA”: Valentina Tuškan, Kristina Vukelić, Ana Marija Miličević, Ivana Kosijer, Marija Ivanek i Josip Bošnjak.

GRUPA “BLAŽA REGULACIJA”: Ivan Ćurković, Leinweber Ivana, Nives Dilberović, Jasmina Domazet, Jure Vučenović i Domagoj Poljak.

Studentska debata održati će se 1. lipnja 2017., s početkom u 10.00 sati u Plavoj dvorani na Effectusu. Događaj je otvoren za javnost i medije, pratite nas i na društvenim mrežama.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS