Izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat, dekan Effectus veleučilišta za Lider

 U eri smo paradigme personaliziranog i kritičkog obrazovanja

 

  • Obrazovanje već dugo nije tradicionalno, nije fokusirano samo na koncept prenošenja znanja
  • Promijenio se konstrukt u kojem je fokus obrazovnog procesa na studentu
  • Promijenila se i paradigmasocijalno-kulturnog obrazovanja

U temi tjedna posebnog priloga Lideru o privatnom školstvu, s naslovom „Zahtjevno tržište znači borbu za svakog studenta“ sudjelovao je i dekan Effectus veleučilišta izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat. Na pitanje novinarke Ksenije Puškarić, što se sve na tržištu privatnog obrazovanja promijenilo i koji trendovi iz tog razdoblja više ne vrijede te koji su sada aktualni, dekan Horvat je odgovorio: „Usudili bismo se reći da se promijenila paradigma. Obrazovanje već dugo nije tradicionalno, nije fokusirano samo na koncept prenošenja znanja. Potom, promijenio se konstrukt u kojem je fokus obrazovnog procesa na studentu, kao  aktivnom sudioniku u procesu učenja. Nadalje, promijenila se i paradigma socijalno-kulturnog obrazovanja, koja se fokusira na društvene i kulturne aspekte učenja. Danas smo u eri paradigme kritičkog obrazovanja. Ona se fokusira na razvoj kreativnog i kritičkog mišljenja kod studenta, koga potičemo da postavlja pitanja, analizira informacije i razvija vlastite stavove. I naposlijetku, ona, za nas na Effectus veleučilištu najvažnija – paradigma personaliziranog obrazovanja, koja se fokusira na individualne potrebe i interese studenata.

Zahvaljujući primjeni upravo ovih potonjih, Effectus veleučilište, punih 15 godina, ostvaruje značajne rezultate. Student i kvaliteta njegova obrazovanja u fokusu su svih naših aktivnosti.

Na pitanje kako se Effectus prilagođava ovim trendovima na tržištu, dekan Horvat je kazao: „Zahvaljujući strateškom promišljanju i prateći trendove na tržištu rada nismo mogli – ne uspjeti. Obrazovni smo koncept usmjerili ka potrebama tržišta, potrebama poslodavaca. I upravo zbog strategije kojom se vodimo, iz naših studentskih klupa u svijet rada dolaze obrazovani mladi ljudi sa znanjima i vještinama budućnosti. Naše koncepte studijskih programa temeljimo na samousmjerenom, aktivnom učenju i razvoju vještina. Cijeli život. Jer, neće nam pomoći ni inteligencija ni snaga, nego fleksibilnost i sposobnost prilagodbe, kognitivna i svaka druga.

Odavna smo, naime svjesni da  će mnoga zanimanja nestati, mnoga nova će se otvoriti. Važno je da društvo u cjelini, sve njegove sastavnice, budu uključene u razvoj i prilagodbu obrazovanja novim okolnostima. Veliku ulogu u tome imaju i javne politike, zakonodavni okvir i sl.

Mi smo svoju priliku prepoznali, no još je važnije da ju je prepoznalo više od tisuću naših studenata i alumnija“.

Dekan našeg Veleučilišta je, između ostalog, s čitateljima podijelio i viziju razvoja Effectusa – postati jedinstvena ustanova visokog obrazovanja, koja inovativno i interdisciplinarno povezuje sva područja poduzetničke edukacije u formi poduzetničkih studija, poštuje načela izvrsnosti i studente transformira u lidere, koji doprinose razvoju gospodarstva i društva u cjelini.

„Naš jedinstveni prijediplomski studij Financije i poslovno pravo ističe se kao ključna osnova za daljnje obrazovanje i uspješnu karijeru. Traženost studija proizlazi iz njegove povezanosti s relevantnim sektorima. Kombinacija financijskog menadžmenta i pravnog okvira poslovanja čini ga temeljem za različite karijerne puteve, dok diplomirani studenti postaju stručnjaci sposobni donositi informirane odluke i oblikovati uspješne putove u dinamičnom poslovnom svijetu.

Naš diplomski studij obuhvaća pet različitih smjerova, od kojih svaki nudi duboko razumijevanje poslovnih principa u praksi. Uključujući Menadžment financija, Menadžment ljudskih potencijala i znanja, Poreze i poslovno pravo, Analitički menadžment te najnoviji – Bihevioralna ekonomija, studentima omogućujemo specijalizaciju prema interesima“, zaključio je izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS