Poslodavci procjenjuju: analitičko i kreativno razmišljanje najvažnije su vještine zaposlenika

 • Na veleučilištu EFFECTUS vještine budućnosti – analitičko i kreativno razmišljanje možeš steći na diplomskom studiju MBA Poslovno upravljanje, smjer Analitički menadžment

 

WEF FUTURE OF JOBS za 2023. istražuje kako će se radna mjesta i vještine razvijati u sljedećih 5 godina. Ovo, četvrto izdanje serije nastavlja analizu očekivanja poslodavaca, kako bi pružilo nove uvide kako će socioekonomski i tehnološki trendovi oblikovati radna mjesta budućnosti.

Prema rezultatima istraživanja, najvažnije vještine su analitičko i kreativno razmišljanje. Analitičko razmišljanje, pritom, više tvrtki smatra važnijom od bilo koje druge vještine i u prosjeku čini 9 posto temeljnih vještina koje prijavljuju tvrtke.

Kreativno razmišljanje, još jedna kognitivna vještina, zauzima drugo mjesto, ispred tri vještine samoefikasnosti – otpornosti, fleksibilnosti i okretnosti; motivacija i samosvijest; znatiželja i cjeloživotno učenje – kao priznanje važnosti sposobnosti radnika da se prilagode radnim mjestima.

Poslodavci procjenjuju da će 44 posto vještina radnika biti „poremećeno“ u sljedećih 5 godina. Najveći prioritet za osposobljavanje vještina od 2023. do 2027. je analitičko razmišljanje, koje bi u prosjeku trebalo činiti 10 posto inicijativa za osposobljavanje. Drugi prioritet za razvoj radne snage je promicanje kreativnog razmišljanja, koje će biti predmet 8 posto inicijativa za usavršavanje.

Znate li da na veleučilištu EFFECTUS možete studirati diplomski studij MBA Poslovno upravljanje, smjer Analitički menadžment i postati magistar poslovnog upravljanja (mag.oec.)

 

Usporedite najnovije WEF izvješće i prioritetne vještine s predmetima na MBA smjeru Analitički menadžment, primjerice:

 

 •       Analitički menadžment 1: Tehnike kreativnog mišljenja
 •       Psihologija kreativnosti
 •       Kreativnost u digitalnom dobu
 •       Analitički menadžment 2: Tehnike rješavanja problema i odlučivanja
 •       Primjena analitičkog menadžmenta – praktikum
 •       Kritičko mišljenje
 •       Analiza socijalnih mreža
 •       Menadžment znanja i inovacija
 •       Bihevioralna ekonomija
 •       Teorija igara

 

Saznaj više ovdje.

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
  Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

  PRATI NAS