Poslovno gospodarski savjet Effectus veleučilišta

Predstavljeni novi razvojni i studijski programi

 

  • Predsjednik Upravnog vijeća izv.prof.dr.sc. Robert Kopal predstavio je konture razvojnog programa cjeloživotnog obrazovanja „Mini MBA Doing Business 4.0 (DB4)“, usmjerenog ka osnaživanju vještina potrebnih za upravljanje poslovnim izazovima
  • Glavni direktor Effectus veleučilišta mr.sc. Miljenko Javorović izvijestio je članove Poslovno gospodarskog savjeta o inicijativi za pokretanjem novog Stručnog kratkog studija „Poduzetnička ekonomija“

Predstavljanje programa cjeloživotnog obrazovanja u razvoju –  „Mini MBA  Doing Business 4.0“ te pokretanje novog studijskog programa – „Poduzetnička ekonomija“, bile su samo neke od brojnih tema o kojima su 6. studenog raspravljali članovi Poslovno gospodarskog savjeta Effectus veleučilišta.

Bila je to prilika da predsjednik Upravnog vijeća izv.prof.dr.sc. Robert Kopal predstavi konture razvojnog programa cjeloživotnog obrazovanja „Mini MBA Doing Business 4.0 (DB4)“, usmjerenog ka osnaživanju vještina potrebnih za upravljanje poslovnim izazovima, u eri digitalizacije, automatizacije i dinamičnih tržišnih uvjeta. Pritom je naglasio važnost upskillinga i reskillinga za menadžerske i vodeće pozicije unutar organizacija, osobito iz pozicije predikcije da će se u sljedećih pet godina značajno promijeniti set ključnih vještina potrebnih za uspjeh na tržištu rada. Program je koncipiran kako bi odgovorio na navedene potrebe, kazao je profesor Kopal te dodao da će polaznici kroz pet modula steći opća, financijska, pravna, analitička i digitalna znanja. Program, kome su članovi Poslovno gospodarskog savjeta dali snažnu podršku, predstavlja ključan korak u kontinuiranom razvoju vještina i kompetencija lidera, u skladu s najnovijim trendovima i izazovima koje nameće suvremeno poslovno okruženje, zaključio je predsjednik Upravnog vijeća Effectus veleučilišta.

Glavni direktor Effectus veleučilišta mr.sc. Miljenko Javorović izvijestio je članove Poslovno gospodarskog savjeta o inicijativi za pokretanjem novog Stručnog kratkog studija „Poduzetnička ekonomija“. Riječ je o studijskom programu koji odražava tržišne potrebe za stručnjacima iz područja poduzetništva, kazao je mr.sc. Javorović te naglasio važnost stjecanja znanja i vještina relevantnih za poduzetničku praksu. Program prati promjene u regulatornom okruženju i usklađen je sa Strateškim okvirom razvoja Effectusa 2021-2025. kao i  sa Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske. Nadalje, kazao je glavni direktor Effectus veleučilišta, program karakterizira aplikativni pristup, inovativnost, kreativnost i etičnost, a usmjeren je na specifične ishode učenja usklađene s potrebama tržišta rada.

Članovi Poslovno gospodarskog savjeta Effectus veleučilišta, na istoj su sjednici odlučili da ovo savjetodavno tijelo, u svojstvu predsjednika i zamjenika u sljedećem, dvogodišnjem mandatnom razdoblju nastave voditi Ivan Gadže i Ariana Vela, dok su Davor Bošnjaković iz Saponie; Dubravko Folnović iz Perutnine Ptuj; Violeta Jelić iz Hrvatske obrtničke komore; Danijel Luković iz Croatia banke d.d. te Jasminka Martinović iz Hrvatske udruge poslodavaca, izabrani za nove članove Poslovno gospodarskog savjeta.

 

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS