Predsjednik Uprave Effectusa izv.prof.dr.sc. Robert Kopal u intervjuu tjedniku Lider

Sve smo ovisniji o tehnologiji, a naše kognitivne sposobnosti slabe

„Iako ulaganja u AI padaju čak i u Americi, ipak je hype oko umjetne inteligencije još uvijek visok – obožavanje jednako kao i strah (prije svega za radna mjesta, ali i od mogućnosti da postane pametnijom od nas. Jedan od rijetkih stručnjaka koji upozorava na zlorabljenje njene primjene jest profesor i prvi čovjek Effectusa, Robert Kopal. Ne samo što podržava EU AI Akt nego se zalaže i za ‘reguliranje‘ korištenja tehnologije od prvih školskih koraka“.

Uvod je ovo u intervju koji otvara ključna pitanja i donosi konkretne odgovore, a koji je s predsjednikom Uprave Effectus veleučilišta, izv.prof.dr.sc. Robertom Kopalom vodila novinarka Lidera Gordana Gelenčer. Intervju je objavljen u digitalnom i tiskanom izdanju poslovnog tjednika, a dostupan je i na linku: https://lidermedia.hr/biznis-i-politika/robert-kopal-effectus-sve-smo-ovisniji-o-tehnologiji-a-nase-kognitivne-sposobnosti-slabe-155262#google_vignette

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS