Predstavljena knjiga “Izbor odluka Povjerenika za informiranje 2013.-2023.”

Povodom obilježavanja 20. godišnjice pravnog uređenja prava na pristup informacijama u Republici Hrvatskoj te 10. obljetnice osnivanja institucije Povjerenika za informiranje iz tiska je ovih dana, u izdanju Informatora, izašla knjiga „Izbor odluka povjerenika za informiranje 2013. -2023.“

Knjigu potpisuje autorski tim – dr. sc. Zoran Pičuljan, mr. sc. Dubravka Bevandić, Marija Bošković, dipl. iur., Tanja Dvorski, mag. iur. te Ivo Vukić, mag. iur. koji je  izabrao i pripremio 270 odluka iz bogate prakse ovog neovisnog tijela koje štiti, prati i promiče pravo na pristup informacijama.

Knjiga je podijeljena u cjeline koje slijede tekst i logiku samog Zakona o pravu na pristup informacijama te je obogaćena dvama uvodnim člancima prof. dr. sc. Darija Đerđe i  doc. dr. sc. Alena Rajka. Namijenjena je u prvom redu službenicima za informiranje u tijelima javne vlasti, ali i svima onima koji s interesom i zanimanjem prate ovo područje. Ovo djelo predstavlja jedan od rijetkih izbora odluka iz upravne prakse i nadamo se da će pronaći i zauzeti primjereno mjesto u hrvatskoj pravnoj literaturi.

Knjigu su 13. studenog na Effectus veleučilištu predstavili: Slavica Banić, dipl. iur., glavna urednica, dr.sc. Zoran Pičuljan, mr. sc. Dubravka Bevandić, izv. prof. dr. sc. Anamarija Musa, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. Inga Vezmar Barlek, predsjednica Visokog upravnog suda Republike Hrvatske i prof. dr. sc. Dario Đerđa, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS