2. konferencija „Sigurnost i turizam 2023.“

U organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, od 24. do 25. svibnja u Novalji je održana 2. Konferencija sigurnost i turizam. Na Konferenciji je, u svojstvu pozvanog predavača, sudjelovao i predsjednik Uprave Effectusa, izv.prof.dr.sc. Robert Kopal, održavši predavanje na temu “Cyber izazovi u turizmu“.

„Cyber rizici najveći su globalni izazov za sigurnost, kazao je izv.prof. dr.sc. Kopal i dodao da su „nažalost, u Hrvatskoj ti rizici podcijenjeni. Predviđa da će se morati efikasnije upravljati cyber prijetnjama i cyber rizicima, jer takvi napadi mogu izazvati milijunske gubitke“, upozorio je prof. Kopal. Iznio je i zabrinjavajuću prognozu prema kojoj se u naredne dvije godine može očekivati katastrofalni cyber događaj, a pitanje je kako će ga se moći spriječiti jer već sada nedostaju milijuni stručnjaka za kibernetičku sigurnost.

Konferencija je okupila stručnjake koji se bave problematikom sigurnosti turizma, kao i turistički djelatnici, s ciljem da svoja znanja i iskustva prenesu na lokalnu razinu Hrvatske i regije. Raspravljalo se o sigurnosti, kao ključnome elementu pri odabiru turističke destinacije, praktičnim pitanjima zaštite i sigurnosti turista na turističkim destinacijama i u turističkim objektima, ali i ostalim temama u svezi turizma, kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj.

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS