DEBATA: CroAI Fight Club #2

U najnovijem CroAI Fight Clubu sudjelovali su predsjednik Uprave Effectus veleučilišta, izv.prof.dr.sc. Robert Kopal i Davor Runje, predsjednik Uprave i suosnivač DRAP-a, cjelovite tehnološke i kreativne digitalne agencije u Hrvatskoj. Događaj je okupio tridesetak sudionika.

Da Europa zaostaje u globalnim inovacijama i da još ne može zahtijevati mjesto na tehnološkoj pozornici, stav je Davora Runja, koji je argumentom da se 7 europskih zemalja nalazi u prvih 10 po inovacijama, pobio profesor Kopal.

Ipak, unatoč statistikama, ustvrdio je Davor Runje, najbolji inženjeri i tvrtke hrle u SAD, što izaziva zabrinutost zbog prekomjerne regulacije EU, koja bi ih mogla otjerati. „Definirajmo, stoga umjetnu inteligenciju u Hrvatskoj, ako se svijet ne može složiti, kazao je profesor Kopal te dodao da moć leži u ljudskom potencijalu, napornom radu i integritetu“.

Profesor Kopal je iskazao žaljenje što se debata nije vodila o barem 40 top tema, primjerice CroAI definiciji AI-ja, AI regulativi, AI dual use, AI algoritmima, već je  targetirala samo njih tri,  koje su završile zajedničkim nazivnikom “u novcu je moć”.

„Razumijem razloge, ali sorry, ne slažem se. U ljudima je moć. U integritetu. Čovjek na prvom mjestu“, kazao je predsjednik Uprave Effectus veleučilišta.

S nestrpljenjem očekujemo CroAI Fight Club#3.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija




    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS