Dekan i nastavnici EFFECTUS-a na 8. Međunarodnoj konferenciji „Vallis Aurea“ u Požegi

8. Međunarodna konferencija „Vallis Aurea“ u organizaciji Veleučilišta u Požegi održana je u petak, 09. rujna 2022. godine.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 60 autora iz renomiranih institucija sa znanstvenim i stručnim člancima, a cilj događaja bio je okupiti sve relevantne društvene, obrazovne i gospodarske subjekte kako bi kroz konstruktivnu raspravu pronašli rješenje trenutnih problema i kreirali nove ideje za razvoj turizma.

Svoj doprinos konferenciji dali su i dekan izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat i nastavnici EFFECTUS-a dr.sc. Anđelka Buneta, mr.sc. Miljenko Javorović i Jelena Uzelac, dipl.iur..

Dekan EFFECTUS-a izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat sudjelovao je na panelu na temu „Izazovi suvremenog turizma: ruralno-održivo-digitalno“ , a njegova temeljna hipoteza bila je da razvoj ruralnog, održivog i digitalnog turizma treba graditi na kvaliteti što podrazumijeva optimiziranje održivog modela razvoja i implementaciju kvalitete poslovnih procesa – tranzicija koja traje minimalno pet do sedam godina.

Istaknuo je da se konferencija organizira upravo zato da bi se razmijenila određena iskustva i
identificirali određeni izazovi na jednom širokom području koje je izuzetno bitno za gospodarski
razvoj Hrvatske, a to je turizam. „Ovo događanje bitno je poglavito zbog toga što danas Požega svečano najavljuje i otvaranje svog prvog Fakulteta za turizam i ruralni razvoj u Slavoniji i Baranji. Sigurno da ima puno izazova, kontinentalni dio turizma ostao je u zapećku u ukupnom bruto društvenom proizvodu, ali nadam se da će sada doći do novih vrijednosti i novih znanja i da će se ti izazovi pokušati svladati u što kraćem razdoblju te da će Slavonija i Baranja biti jedna velika sastavnica turizma u budućnosti.“ – rekao je dekan Horvat.

Dekan Horvat posebno je naglasio da je: „do 2030. godine neophodan daljnji nastavak unaprjeđenja sustava obrazovanja u svakom segmentu – od jačanja mjera poticanja obrazovanja u turizmu do jačanja suradnje između poslodavaca i obrazovnih institucija CJELOŽIVOTNOG UČENJA. Osim navedenog, intenzivno će biti potrebno raditi na promjeni percepcije rada u turizmu kroz mjere aktivne promocije i strukturiranog plana kvalitetne komunikacije ključnih dionika koji utječu na stvaranje današnje percepcije (npr. program ambasadora). „

Prezentirani radovi na konferenciji EFFECTUS-ovih nastavnika i suradnika:

Javorović, Miljenko; Uzelac, Jelena: „Problems of Physical Planning and Construction in Protected Areas“

Buneta, Anđelka; Galić, Ivana: „The Influence of the CORONA Crisis on the Aviation Industry – The Case of Croatia Airlines d.d.“

Budić, Hrvoje; Horvat, Đuro; Grgić, Marko: „Satisfaction as an Integral Element for the Purpose of Improving Quality of The Organization“

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS