Doc.dr.sc. Robert Kopal nastavlja akademski dio svoje karijere kao dekan Visokog učilišta Effectus

Na sjednici Upravnog vijeća Visokog učilišta Effectus jednoglasnom odlukom za dekana Effectus-a od akademske godine 2019/2020. imenovan je dugogodišnji profesor Effectusa doc.dr.sc. Robert Kopal.
 

Docent Kopal je znanstveni suradnik, profesor visoke škole u trajnom zvanju te je i posebni savjetnik predsjednika Vlade RH za nacionalnu sigurnost. Može se reći da je njegovo dosadašnje profesionalno i znanstveno iskustvo na tragu Triple Helix modela (međuovisnost države, gospodarstva i znanosti): državni tajnik MUP-a RH; dekan Effectus-a; prodekan na Visokoj poslovnoj školi Libertas; prodekan za R&D na Visokom učilištu Algebra te voditelj diplomskih studija Digitalni marketing i Podatkovni smjer; predavač i gost predavač na više visokih učilišta u RH i inozemstvu te na programu CROMA EduCare (Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika); savjetnik Uprave IN2 Grupe za R&D/znanstveni savjetnik; Chief Science Officer u IN2data; obavljao poslove glavnoga obavještajnog analitičara MUP-a RH; viši menadžer u POA-i i SOA-i; objavio 11 knjiga u RH i inozemstvu (Teorija igaraTehnike kompetitivne analizeEkonomska analiza međunarodnog terorizma i dr.), od kojih je posljednja Kreativnost 4.0: evolucija i revolucija objavljena 2018. godine; autor više poglavlja u knjigama te 60+ stručnih i znanstvenih radova u RH i inozemstvu; voditelj i predavač na 100+ poslovnih i analitičkih radionica u RH i inozemstvu; trenirao službenike sigurnosno-obavještajnih sustava 11 država; dizajnirao nekoliko specijaliziranih informacijskih sustava; certificirani trener obavještajne analitike  i analitičkog SW s 20+ certifikata; član IALEIA-e (International Association of Law Enforcement Intelligence Analysts) i BDVA (Big Data Value Association); izvršni urednik u International Journal of Digital Technology and Economy te član uredništva u International Journal of Economics & Management Sciences; izlagao na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama te sudjelovao i vodio više nacionalnih i međunarodnih analitičkih projekata; član Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost; član Matičnog povjerenstva za društvene znanosti; član Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala; član nacionalnog tima RH – Europski Big Data Hackathon 2017. koji je osvojio 1. mjesto. Titule magistra i doktora znanosti stekao je u području ekonomskih znanosti.

“Obrazovanje je ključni resurs svake države. Ono je ključ razvoja i države i pojedinca. Bez obzira na to gdje sam i što radio, nikada se neću odreći vjere u obrazovanje. Stoga ću sve učiniti da obrazovanje na Effectusu uz ključna znanja i vještine budućnosti gradi i sustav vrijednosti. To će Effectus učiniti još posebnijim. Učinit će ga dijelom putovanja prema boljem pojedincu i boljem društvu. Ako želiš nekoga nahraniti za jedan dan, daj mu ribu. Ako ga želiš nahraniti za čitav život, nauči ga pecati. Činjenice već odavno nisu dovoljne i nisu srž obrazovanja. Želimo studente naučiti misliti. Želimo ih osposobiti za snalaženje u kompleksnoj, kompliciranoj i neizvjesnoj budućnosti. Stoga će dodatni naglasak biti na vještinama rješavanja kompleksnih problema, kritičkom mišljenju, kreativnosti, razvoju empatije i dr.” izjavio je docent Kopal na sjednici Upravnog vijeća.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS