Donacija Gimnaziji Sisak – posjetili smo školu koja je novu školsku godinu započela u novom prostoru

Potresi u Sisku teško su oštetili zgrade mnogih škola, a do pred sam početak školske godine neke od njih još nisu imale riješeno pitanje opreme, koja bi im omogućila da dočekaju svoje učenike u ugodnom i sigurnom prostoru. Jedna od takvih škola je Gimnazija Sisak, koja je teško oštećenu zgradu u centru grada zamijenila prostorom koji im je ustupila Sisačko-moslavačka županija. No, bez obzira na razumijevanje i veliku pomoć Županije, prostor je trebalo prenamijeniti u učionice i opremiti za izvođenje nastave.

„Obrazovanje na svim razinama je neprocjenjiv doprinos napretku društva u cjelini. S druge strane, vidjeti kako se hrabro i s optimizmom djelatnici i učenici Gimnazije Sisak nose s izazovima koje su sa sobom donijeli potresi i pandemija ispunjava nas zadovoljstvom i ponosom i sigurni smo da je donacija našla prave korisnike. Nema boljeg ulaganja od ulaganja u obrazovanje, a zahvalnost na licima djelatnika škole i učenika duboko nas je dirnula.“, izjavio je dekan Effectusa Robert Kopal i dodao kako je riječ donaciji opreme za učionice, klupama i stolcima, koji su se u nove prostore Gimnazije „tako dobro uklopili.“

Ravnatelj Gimnazije Božidar Dujmić nije skrivao zadovoljstvo, a ni ponos novim izgledom učionica i činjenicom da su i u ovim „nenormalnim“ uvjetima uspjeli nesmetano započeti novu školsku godinu. „Zahvaljujem se Effectusu na ovoj donaciji u ime učenika i nastavničkog vijeća Gimnazije Sisak. Donirana oprema nam je izuzetno vrijedna jer je riječ o kvalitetnom i lijepom te funkcionalnom namještaju koji nam je pomogao da opremimo prostor škole i normalno i na vrijeme započnemo novu školsku godinu.“

Savjetnica za studente na Effectusu Jelena Uzelac sretna je što je Effectus sudjelovao u ovoj akciji. „Stara poslovica kaže da je školsko doba najljepši dio života. Ovom donacijom željeli smo učenicima i nastavnicima Gimnazije Sisak novu školsku godinu učiniti ljepšom, ugodnijom i veselijom, da im ne bude teško zagrijati stolicu kada to bude potrebno.“ Iako se dobra djela ne čine radi sebe, nego radi onih kojima su potrebna, posjet Gimnaziji pričinio joj je i malo osobno zadovoljstvo. „Vidjeti osmijehe na licima učenika, ponovno čuti žamor školskih hodnika i vidjeti potpuno opremljen prostor škole nešto je svakodnevno, ali u ovim pandemijskim i na drugi način izazovnim vremenima je neprocjenjivo,“ dodala je.

„Ovo nam nije prva donacija, a sigurno nije ni posljednja. Habitat je važna komponenta i u poticanju i razvoju kreativnosti, najvažnije vještine u suočavanju s izazovima koje nam nosi budućnost. Namjera nam je i dalje, u skladu s mogućnostima, doprinositi obrazovanju, a ova donacija samo je jedan od aspekata kako Effectus to može činiti,“ zaključio je dekan Kopal.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS