Novosti

DRUGI MODUL poduzetničkog inkubatora!

Dana 22. travnja 2022. održan je drugi po redu modul iz ciklusa EFFECTUS-ova poduzetničkog inkubatora, s temom primjene tehnika i alata kreativnog mišljenja i Inovacijskog motora u generiranju ideja, rješavanju problema i odlučivanju.

 

U prvome dijelu, EFFECTUS-ova nastavnica Darija Korkut, viši predavač i voditeljica Centra za istraživanje i razvoj, upoznala je sudionike radionice s važnosti kreativnosti kao ključne vještine suvremenog poslovnog okruženja te divergentnim mišljenjem kao preduvjetom kreativnosti. Kao prvi korak u razvoju kreativnosti i ostvarivanju kreativnog potencijala pojedinca važno je osvijestiti i upoznati se s kognitivnim ograničenjima, kreativnim blokadama te razlozima zbog kojih se kreativnost s godinama, sazrijevanjem i iskustvom smanjuje.

Drugi dio radionice bio je posvećen Inovacijskom motoru, odnosno njegovim unutarnjim i vanjskim čimbenicima, koji doprinose razvoju kreativnosti. Poseban naglasak Korkut je stavila na tehnike poticanja imaginacije – uokvirivanje (framing), spajanje i povezivanje naizgled nespojivih elemenata (connect&combine) te preispitivanje pretpostavki.

 

U praktičnom dijelu, polaznici su radili vježbu služeći se De Bonovom tehnikom lateralnog mišljenja 6 šešira za razmišljanje. Zadatak za polaznike je bio da svoju ideju poslovnog pothvata provuku kroz 6 boja šešira (bijela – činjenice uključujući načine i metode, poslovni plan, stanje u industriji itd., crvena – emocije i intuicija, crna – pesimizam, žuta – optimizam te zelena – kreativnost i divergentno mišljenje, dok šesti, plavi, šešir pripada moderatoru vježbe) i razmotre sve mogućnosti.

 

Osim što su se dobro zabavili, polaznici su ponijeli s radionice i teorijska i praktična znanja o kreativnosti, inovativnosti, kreativnom rješavanju problema te Inovacijskom motoru, a svakako najvrjedniji je alat kojim su se naučili služiti, a koji ima vrlo široku mogućnost primjene, u raznim fazama analize te u svim industrijama i područjima poslovanja.

 

Zadovoljstvo polaznika pokazuju i vrhunske ocjene koje su dali predavaču i samoj radionici.

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija

    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS