EFFECTUS organizira besplatne radionice za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola diljem Hrvatske!

EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište organizira besplatne radionice o aktualnim temama za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola. Radionice su zamišljene kao 45-minutni interaktivni presjek tema koje su trenutačno važne srednjoškolcima, poput kritičkog mišljenja, kreativnosti, snalaženja u virtualnom svijetu informacija, tajni uspješne verbalne i neverbalne komunikacije, upravljanja vremenom ili važnosti poznavanja prava za njihovu dob.

 

Međutim, među važnim i raznovrsnim temama nalaze se i one koje postati aktualne dosezanjem punoljetnosti, a bez kojih je nezamislivo snalaženje u, naprimjer, svijetu financija i prava ili virtualnom svijetu online kupnje, pa smo pripremili i teme financijske pismenosti, praktične izrade kontrolne ploče za upravljanje osobnim financijama, prava potrošača u online kupnji, što donosi punoljetnost u smislu prava i obveza odraslih te zaštite vlastitih ideja kroz autorska prava, prava izvođača, zaštitu patenta ili zaštitu poslovne tajne.

 

EFFECTUS-ovi nastavnici poznati su i priznati stručnjaci u svojim područjima i predstavljaju najveću vrijednost EFFECTUS-a. Osim što su puni znanja, naši nastavnici koriste i inovativan pristup nastavi, gdje je u središtu učenik i razvoj njegovih vještina, kroz aktivno učenje, puno praktičnih zadataka i vježbi i visok stupanj interakcije. Naš je cilj važna ekspertna znanja prenijeti na kreativan, zanimljiv i zabavan način motivacijom učenika i podizanjem razine njihova samopouzdanja.

 

Jedno dijete, jedan učitelj, jedna knjiga i jedna olovka mogu primijeniti svijet.“ Malala Yousafzai, najmlađa je dobitnica Nobelove nagrade za mir, u dobi od samo 17 godina.

 

Kroz studeni je već održano nekoliko radionica. Prve radionice održala je asistentica Natalija Smrtić za maturante III. gimnazije u Zagrebu s ciljem razvijanja vještina upravljanja vremenom. Učenici su u opuštenoj atmosferi imali priliku prepoznati „kradljivce vremena“ te razlikovati različite tehnike upravljanja vremenom koje će im svakako pomoći pri planiranju učenja i ostalih aktivnosti.

 

Naša profesorica Jelena Uzelac održala je za maturante III. gimnazije i Treće ekonomske škole u Zagrebu radionicu pod nazivom „Što mi donosi 18. rođendan?“. Na radionici su učenici dobili priliku čuti kakvu moć i koliko odgovornosti dobivamo s punoljetnošću. Što se mijenja u našim životima i postajemo li doista slobodni, samostalni i odgovorni samo sebi? Učenici su se spremno uključili u raspravu te aktivno sudjelovali svojim pitanjima i komentarima.

 

 

 

Također, u Trećoj ekonomskoj školi održano je i nekoliko informatičkih radionica. Profesor Ivan Božajić maturantima je predstavio jednu vježbu u Excelu koju inače radi sa studentima prve godine u sklopu kolegija Osnove informatike. Učenici su zajedno s nastavnikom izrađivali alat za evidenciju vlastite potrošnje kroz godinu te su predstavljene napredne mogućnosti i formule koje Excel ima, a sve u cilju maksimalnog ubrzavanja rada prilikom unosa i kalkuliranja podataka. Reakcije učenika su bile izuzetno pozitivne.

Profesorica Darija Korkut održala je dvije radionice iz područja kritičkog mišljenja. U prvoj, pod nazivom „Dezinformacije i fake news: zašto je Baka Prase morao otići?“ za zagrebačku III. gimnaziju govorila je o vrstama dezinformacija, objasnila što znače koncepti fake newsa i deep fake-a, na što je važno obratiti pozornost prilikom prosudbe informacija te koliko i na koje sve načine naš kognitivni sustav onemogućuje objektivnu prosudbu. Radionica je učenicima pružila uvid i u utjecaj medija i društvenih mreža koji je skriven od javnosti, a važan je jer nepažnja može dovesti i do teških posljedica za njih same, ali i njihove roditelje, prijatelje… Učenici su pokazali zavidno znanje svijeta influencera i društvenih mreža, a vesela i opuštena atmosfera omogućila je i visok stupanj interakcije, što će svakako pomoći u boljem procesiranju i dugoročnom pamćenju sadržaja sâme radionice.

 

Druga radionica održana je u Gimnaziji Karlovac pod nazivom „Mislim, dakle jedva“. Kroz priču o važnosti izgradnje dobrih argumenata, načinima kako to postižemo te primjerima logičkih pogrešaka koje najčešće možemo susresti u argumentima tinejdžera i njihovim raspravama s roditeljima, nastavnicima i vršnjacima, učenicima su prezentirane ključne informacije o važnosti kritičkog mišljenja, preprekama u njegovu razvoju te metodama koje nam mogu pomoći da gradimo dobre argumente, ali da isto tako i prepoznajemo loše argumente naših sugovornika te ih s lakoćom pobijemo.

 

Na kraju su svakoj grupi uručeni maleni pokloni kao znak pažnje i sjećanje na ova druženja. Učenici su pozvani da posjete EFFECTUS i da se iz prve ruke uvjere kako je studirati ovdje.

 

Jedva čekamo nadolazeće zanimljive radionice!   

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS