EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR – besplatne radionice za studente

LANSIRAJMO IDEJU 2023.

  • Udruga poziva studente da besplatno sudjeluju na natjecanju ‘Lansirajmo ideju!“, u okviru projekta  EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR
  • Prijavi se do 20.travnja za start-up edukaciju koje se održava od 21. travnja do 26. lipnja
  • U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer
  • Polaznici će razvijati vještine 21. stoljeća poput kreativnosti, kritičkog mišljenja, inovativnosti i rješavanje kompleksnih problema, a naučit će izraditi vlastiti poslovni plan
  • Završno natjecanje, pitchanje poslovnih ideja i podjela nagrada održat će se 30. lipnja  pred renomiranim članovima žirija
  • Lansiraj svoju ideju i zakorači u svijet poduzetništva!

 

Udruga EFFECTUS udruga mladih organizira 2. izdanje projekta “Lansirajmo ideju!”, u sklopu  EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

Vizija poduzetničkog inkubatora je vidjeti naše studente kao pokretače vlastitih uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to s ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala koji proizlazi iz najvrjednijeg resursa – znanja. Zadatak nam je mladima osigurati snalaženje u uvjetima velikih promjena i brzih tranzicija, a pritom razvijati njihov pun potencijal i talente koji trebaju biti aktivirani dok su mladi, bez odlaganja za buduća vremena.

Brojna istraživanja ukazuju da bi se poduzetništvo trebalo uvesti u svaki segment obrazovanja, bez obzira o kojem polju znanosti se radi. Visoka učilišta, kao mjesto susreta znanja i ekspertize s jedne strane te proaktivnosti, inovacija i ideja s druge strane, predstavljaju nositelje razvoja i unaprjeđenja osobnih, obrazovnih, društvenih, građanskih i profesionalnih kompetencija. Start-up edukacija za poduzetništvo, kao jedinstveni koncept u trajanju od 3 mjeseca pokrit će svu širinu znanja i vještina,  koje svaki poduzetnik mora imati da bi pokrenuo svoj start-up i stvorio uspješnu tvrtku.

Kako pristupati razvijanju vlastite poslovne ideje i business plana, kako ideju uskladiti sa zakonom, koju poslovnu strategiju primijeniti, kako upravljati ljudskim potencijalima, kako koristiti marketing i marketinške tehnike te tehnike i vještine analitičkog menadžmenta u poslovnom okruženju, kako izraditi financijski okvir poduzetničkog pothvata, kako napraviti plan investicijskog projekta i plan povrata investicija, neke su od tema i alata kojima će se polaznici baviti na radionicama.

Polaznici će naučiti sve o „lean“ konceptu, start-up mindsetu, skalabilnosti poslovanja, metodama validacije poslovnih ideja, kreiranju „unique sales propositiona“, strukturiranje go-to -market modela, razvoju prezentacijskih, komunikacijskih  i prodajnih vještina, izradi pitcha, definiranju MVP-a, te pripremi za financiranje projekata.

Cilj iza EPI-ja jest naučiti mlade kako pokretati uspješne i brzorastuće tvrtke te razmišljati kreativno i poduzetnički. Riječ je o vještinama koje ne steknu svi tijekom obrazovanja, a istinsko poduzetništvo podrazumijeva sustavan pristup razvoju niza sposobnosti – stvaralaštva, samostalnosti, kritičnosti, inovativnosti, inicijativnosti, sposobnosti razumnog preuzimanja rizika, organizacijskih sposobnosti, sposobnosti vođenja i upravljanja, suradničkih vještina i drugih osobina. Pokretanje studentskog EFFECTUS-ovog poduzetničkog inkubatora – EPI predstavlja primjer modela razvoja i promocije obrazovanja za poduzetništvo a prepoznat je kao jedan  od ključnih ciljeva politika Europske unije.

U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer, besplatno učiti o kreativnosti, kritičkom promišljanju i inovacijama razvijajući pritom vlastite potencijale, a znanja primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju novu vrijednost.

Ciljevi natjecanja „Lansirajmo ideju! su:

–    edukacija o poduzetništvu i poduzetničkom učenju

–    prepoznavanje potreba razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih te usvajanja istih

–    povećanje interesa za osposobljavanje i usavršavanje za poduzetništvo kod studenata različitih fakulteta

–    pokretanje vlastitog start-upa

–    osposobljavanje  pojedinca da pretvara ideje u djela / projekt / posao

–    poticanje kreativnosti i inovativnosti

–    osposobljavanje  pojedinca za razumno preuzimanja rizika

–    osposobljavanje  pojedinca za planiranje, organiziranje te vođenja projekata

–    senzibiliziranje javnosti o poduzetništvu te razviti pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju

–  prihvaćanje poduzetništva kao društvene, nacionalne, gospodarske i odgojno-obrazovne vrijednosti.

Kroz 5 modula start-up edukacije polaznike će voditi vrhunski stručnjaci na poduzetničkoj sceni, uz mogućnost predstavljanja vlastite ideje pred žirijem i potencijalnim investitorima, a glavna nagrada  može poslužiti kao odskočna daska za  ulazak u svijet poduzetništva i pokretanja vlastitog startup-a.

 

Prijava studenata – od  3. do 20 travnja 2023. na mail: udrugamladih@effectus.com.hr

 

Radionice se održavaju  petkom od 17:00 do 20:00 sati, na EFFECTUS veleučilištu, Trg J. F. Kennedyja 2, Zagreb. Drže ih renomirani nastavnici i predavači na visokoškolskim i poslovnim programima, konzultanti i coachevi: izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, Darija Korkut, Ratka Jurković, dr. sc. Sanja Gutić Martinčić, Natalija Smrtić, Domagoj Poljak, Marko Hrnjak, Sanja Ljubičić, Marina Dražić, Ivan Krešimir Tomić i Ariana Vela.

 

I MODUL –  UVOD U PODUZETNIŠTVO I PODUZETNIČKE KOMPETENCIJE  

Izv.prof.dr.sc.Robert Kopal /mr.oec. Ratka Jurković / Darija Korkut mag.angl. / Marina Dražić

1.PODUZETNIŠTVO

2.INOVATIVNOST I IDEACIJA – od ideje do realizacije

3.KREATIVNOST I KRITIČKO MIŠLJENJE U POSLOVANJU

4.BIHEVIORALNA EKONOMIJA

5.BUSINESS PLAN

6.PROBLEM – SOLVING I DECISION-MAKING, GAME THEORY

 

II MODUL – STRATEŠKO PLANIRANJE

Dr.sc.Sanja Gutić Martinčić

1.LJUDSKI POTENCIJALI I UPRAVLJANJE KARIJEROM

2.PODUZETNIČKI TIM I PLAN ZAPOŠLJAVANJA

3.UPRAVLJANJE PROMJENAMA

 

III MODUL –  MARKETING I MARKETINŠKE STRATEGIJE 

Domagoj Poljak struč.spec.oec. / Marko Hrnjak

1.MARKETINŠKI PLAN – analiza tržišta, analiza konkurencije, formiranje cijene i budžetiranje

2.DIGITALNI MARKETING

3.BRENDIRANJE

 

IV MODUL –  FINANCIRANJE PODUZETNIČKE IDEJE

Ariana Vela / Sanja Ljubičić

1.FINANCIJSKI PLAN I FINANCIJSKE PROJEKCIJE

2.RAZVOJ I IMPLEMENTACIJA MVP – MINIMUM VIABLE PRODUCT

3.IZVORI FINANCIRANJA

4.EU FONDOVI

 

V MODUL – SKILLS FOR FUTURE

Izv.prof.dr.sc.Robert Kopal / mr.sc.Ratka Jurković / Ivan Krešimir Tomić / Natalija Smrtić

1.LEADERSHIP I SOCIJALNI UTJECAJ

2.MINDFULNESS I UPRAVLJANJE STRESOM

3.EMOCIONALNA INTELIGENCIJA I UPRAVLJANJE VREMENOM

4.PREZENTACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE

5.UMJETNA INTELIGENCIJA I CYBER IZAZOVI

 

Lansirajmo ideju“ pred Povjerenstvom: 30. lipnja 2023.

Gosti predavači: Frano Ridjan i Damir Brkić

Jednodnevna  manifestacija; natjecanje i gosti predavači, ceremonija proglašenja pobjednika after party te networking. Stručni žiri proglasit će pobjednika za kojega je osiguran nagradni fond dok će svi prijavljeni kandidati dobiti zanimljive sponzorske nagrade.

Ideja je da se studentima na ovaj način otvore vrata za ulazak u svijet biznisa te olakša pristup kontaktima i profesionalcima poslovnog i poduzetničkog svijeta.

 

Za sva pitanja slobodno se obratite voditeljici poduzetničkog inkubatora i projekta „Lansirajmo ideju!“ Gordani Schramadei na broj mobitela +385 99 351 2277.

 

Prijavi se i stekni nezaboravno iskustvo! Upoznaj istomišljenike, nauči nove stvari i zabavi se!

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS