Ekonomija i društvo u kontekstu umjetne inteligencije

• Umjetna inteligencija ima sposobnost automatizirati mnoge zadatke, unaprijediti proces  odlučivanja i revolucionalizirati industrije

• Primjena umjetne inteligencije donosi i brojne potencijalne etičke, pravne i društvene izazove, uključujući i pitanja vezana uz privatnost, odgovornost i zapošljavanje

 

Ekonomija i društvo u kontekstu umjetne inteligencije, naziv je panela na kom su proteklog tjedna sudjelovali Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu i izv.prof.dr.sc. Robert Kopal, predsjednik Uprave Effectus veleučilišta. Panel rasprava je održana u organizaciji Zelena i Plava Dubrava uz suradnju partnera: Vijeća Gradska četvrt Gornja Dubrava Vijeće Gradske četvrti Donja Dubrava Narodno Sveučilište Dubrava Hrvatska zajednica inovatora BIZ poduzetnički inkubator d.o.o., Udruga Poduzetnik, PGEŠ Katarina Zrinski, ACD – abeceda civilnog društva, Institut za poslovnu izvrsnost, poduzetništvo i održive sustave.

 

Panel koji je moderirao Mislav Majcan, održan je  u sklopu stručnog skupa “Digitalne kompetencije, umjetna inteligencija i inovacije – temelj razvoja ekonomije i društva znanja”. Umjetna inteligencija je tehnologija koja brzo napreduje s potencijalom značajnog utjecaja na naše živote i društvo, čulo se na panelu. Umjetna inteligencija ima sposobnost automatizirati mnoge zadatke, poboljšati donošenje odluka i revolucionalizirati industrije. Međutim, to također predstavlja potencijalne etičke, pravne i društvene izazove, uključujući i pitanja vezana uz privatnost, odgovornost i zapošljavanje.

 

Sudionici panela dotaknuli su su se i brojnih drugih problema vezanih uz primjenu umjetne inteligencije, primjerice etičnosti i društvenog utjecaja primjene umjetne inteligencije, trenutačnog stanja i budućeg razvoja u raznim industrijama, integraciji umjetne inteligencije u obrazovni sustav, ali i izazovima te mogućnostima primjene u području istraživanja i razvoja.

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS