EPI – EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR – osvrt na radionicu 14.05.

Kada bismo trebali osmisliti filmski naslov za radionicu koju je 14. svibnja u sklopu EFFECTUS-ova poduzetničkog inkubatora održao izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, on bi zasigurno bio „Razotkrivanje nepoznatog“.

U suvremenom poslovnom okruženju izazovi s kojima se susrećemo iznimno su kompleksni, dinamični i nepredvidivi zbog različitih, ponekad nepoznatih i neshvatljivih, uzroka i  razloga. I koliko god mislimo da smo bili sveobuhvatni, da smo obratili pažnju na sve aspekte problema i analizirali sve potencijalne ishode i scenarije, uvijek ostaje pitanje jesmo li nešto previdjeli?

Put kroz nepoznato analitičkog procesa vodi nas od percepcije, emocija, heuristika, pristranosti i pretpostavki do mentalnog sklopa i ograničenosti radne memorije. Analitičke pogreške ograničavaju nas i sputavaju u rješavanju i analiziranju kompleksnih problema  i donošenju zaključaka i odluka potrebnih za poslovnu ideju/pothvat ili proces. Dekompozicija i vizualizacija – to su načela na kojima počivaju strukturirane analitičke tehnike. Raščlaniti problem na sastavne dijelove, analizirati svaki zasebno i sagledati rješenja prema cjelini.

„Ako uvijek razmišljate na isti način, uvijek ćete dobivati iste rezultate.“  Stoga je nužno postavljati pitanja:

Kako analizirati i kako rješavati problem? Koji su uzroci analitičkih pogrešaka? Koji su mogući ishodi? Kako donositi odluke? Kako učinkovito primijeniti problem-solving i decision-making tehnike u svakodnevnom poslovanju? Zašto u poslovnom odlučivanju izbjegavamo vjerojatnost? Koje alate imamo u „borbi“ s nepoznatim?

Rješenje za navedene izazove i odgovore na postavljena pitanja dat će nam analitički menadžment!

Cilj radionice je bio pružiti polaznicima poduzetničkog inkubatora iscrpni uvid u konceptualni okvir analitičkog menadžmenta te specifična znanja i vještine nužne za uspješnu primjenu opsežnog skupa metoda, tehnika i alata koji će im pomoći u iznalaženju odgovora te otvoriti put novim spoznajama i prihvaćanju alternativnih rješenja.

Naši su polaznici Poduzetničkog inkubatora puna 3 sata radili na problem-solving i decision-making tehnikama i vještinama, a i matematički procesi činili su se jednostavni i primjenjivi. Radionica je bila izuzetno dinamična i interaktivna, s puno pitanja i komentara.

Nakon izrade stabla vjerojatnosti i korisnosti, analize korisnosti i ponderiranja na red je došla i teorija igara. Profesor Kopal objasnio je polaznicima kako im primjena teorije igara može pomoći pobijediti u poslovnim utakmicama kada god postoji mogućnost pobjede. A, ako već moramo izgubiti, pomoći će da izgubimo “s najmanjom mogućom razlikom”.

”To know game theory is to change your lifetime way of thinking.“ Paul Samuelson

Zaključit ćemo ovo izvješće nekim impresijama polaznika radionice.

„Malo tko može odraditi 3 sata predavanja, a da prođu za 10 minuta.“

Kompletno sam oduševljen, pogotovo predavačem. Apsolutna profesionalnost i predanost zadatku. Cijelo vrijeme sam bio potaknut na razmišljanje i radio na kapacitetu. Svaka pohvala.“

„Prekompleksno, a super je!“

Atmosferu s radionica pogledajte u galeriji slika na našim društvenim mrežama.

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS