EPI – proglašenje najuspješnijih timova i podjela nagrada

Projekt osnaživanja mladih za poduzetništvo u sklopu EFFECTUS-ova poduzetničkog inkubatora i projekta „Lansirajmo ideju“ ušlo je, sportskim rječnikom, u foto-finiš.

Kroz  šest modula startup edukacije, kroz nove i kreativne načine poučavanja i učenja, kroz mrežu mentorstava te simulaciju primjene stečenih teorijskih znanja u realnim poslovnim situacijama, studenti su osposobljeni za planiranje, pripremanje, osnivanje i vođenje u stvarnom svijetu poduzetništva.

Start-up edukacija za poduzetništvo kao jedinstveni koncept u trajanju od 3 mjeseca pokrila je svu širinu znanja koja svaki poduzetnik mora imati da bi pokrenuo svoj start-up i stvorio uspješnu tvrtku. Kako pristupati razvijanju vlastite poslovne ideje i business-plana, kako ideju uskladiti sa zakonom, koju poslovnu strategiju primijeniti, kako upravljati ljudskim potencijalima, kako koristiti marketing i marketinške tehnike te tehnike i vještine analitičkog menadžmenta u poslovnom okruženju, kako izraditi financijski okvir poduzetničkog pothvata, kako napraviti plan investicijskog projekta i plan povrata investicija, neke su od tema i alata koje su polaznici odslušali i usvojili na radionicama.

Projektom „Lansirajmo ideju“ osigurana je  edukativna i  mentorska podrška  te su studenti predstavili vlastite ideje pred Povjerenstvom i potencijalnim investitorima te osvojili vrijedne nagrade koja će biti izvrsna odskočna daska za početak poslovanja, ulazak u svijet poduzetništva te pokretanja vlastitog startup-a.

Najuspješniji timovi nagrađeni su financijskim sredstvima:

1.nagrada u iznosu od 7.000,00 kn osvojio je tim „Attendio“ s poduzetničkom idejom „Aplikacija za bilježenje aktivnosti na nastavi/poslu temeljena na dubokom učenju i računalnom vidu“

2.nagrada u iznosu od  5.000,00 kn osvojio je tim „Uzlet“ s poduzetničkom idejom  „Aplikacija  koja daje informacije o pristupačnosti staza i objekata korisnicima invalidskih kolica“

3.nagrada u iznosu od 3.000,00 kn osvojio je Hranidbeni lanac d.o.o. koja se bavi proizvodnjom, distribucijom, opskrbom i održavanjem automata za automatsku pripravu hrane

U sklopu projekta svim sudionicima uručeni su i certifikati s obzirom na to da projekt EPI pripada vidu neformalnog obrazovanja za poduzetništvo kojim se nadopunjuje formalno obrazovanje.

Cilj iza EPI-ja jest naučiti mlade kako pokretati uspješne i brzorastuće tvrtke te razmišljati kreativno i poduzetnički. Riječ je o vještinama koje ne steknu svi tijekom obrazovanja, a istinsko zaživljavanje poduzetništva podrazumijeva sustavan pristup razvoju niza sposobnosti – stvaralaštva, samostalnosti, kritičnosti, inovativnosti, inicijativnosti, sposobnosti razumnog preuzimanja rizika, organizacijskih sposobnosti, sposobnosti vođenja i upravljanja, suradničkih vještina i drugih osobina. Ne smijemo zaboraviti niti na korištenje novih tehnologija te na digitalni svijet koji mijenja način na koji poslujemo, a ključni su ako jednog dana želimo voditi svoj vlastiti posao.

Kreativnost je jedna od temeljnih karakteristika svakog poduzetnika jer vam pomaže da stvorite ideju koja će biti inovativna, a nju se može razviti koristeći posebne tehnike. Pored toga, problem-solving pristup i vještina kritičkog mišljenja ključne su odrednice poduzetničkog mentalnog sklopa, a naši su polaznici u kratko vrijeme uspjeli razviti i navedene kompetencije.

Start-up edukaciju za poduzetništvo vodili su stručnjaci iz različitih područja unutar polja ekonomije i prava, a sudjelovalo je četrdesetak studenata s 14 različitih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, veleučilišta i visokih škola.

Zahvaljujemo se Hrvatskoj gospodarskoj komori,  KentBank d.d.o., Alca d.o.o., Kufner Grupa d.o.o. i EFFECTUS poduzetznički studiji što su prepoznali važnost projekta i podržali nas u njegovoj realizaciji.

S nestrpljenjem očekujemo follow up  poduzetničkog inkubatora i  projekt pod nazivom „Check the business“.

 

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS