Erasmus+ student: Gerda Gaile, Visoka škola za poslovanje i financije , Riga, Latvija

U sklopu Erasmus mobilnosti studenata u svrhu studija studentica Gerda Gaile odlučila je zamijeniti vlastiti fakultet Visoku školu za poslovanje i financije za Effectus. Gerda se prijavila na Erasmus natječaj na svom fakultetu te je na taj način ostvarila pravo da ljetni semestar provede na Effectusu. Studentica Gerda provela je na Effectusu nezaboravna četiri mjeseca, a o njezinim dojmovima čitajte u nastavku!

Jedna od boljih životnih odluka je Erasmus+ mobilnost u svrhu studija na Effectusu. Tijekom tih prekrasnih četiri mjeseca doživjela sam mnoge nezaboravne trenutake, upoznala sam mnogo različitih ljudi iz cijelog svijeta, ne samo Europe, obišla sam razna mjesta te vidjela puno lijepih znamenitosti. Bilo je svakako vremena i za putovanja po Hrvatskoj. Moram napomenuti da su hrvati jako ljubazni ljudi, otvorenog mentaliteta, istako tako pozitivni i spremni pomoći u bilo koje vrijeme bilo kome. U to sam se uvjerila u nekoliko navrata tijekom svog boravka u Hrvatskoj.

Profesori na Effectusu imaju jako puno znanja i iskustva te mogu reći da sam puno toga naučila od njih. Na početku sam bila malo uplašena kad mi je Erasmus koordinatorica rekla kako sam ovoga semestra jedini Erasmus student na Effectusu, no iz ove perspektive sada mogu reći da je to plus. Nastava se odvijala putem individualnih predavanja svakoga tjedna. Na individualnim predavanjima prošla sam jako puno gradiva sa profesorima te su mi profesori posvetili puno više pažnje nego kada je to grupa od nekolicine studenata. Profesori su samnom podijelili svoje iskustvo te me nadahnuli da nikada ne odustajem te da si uvijek postavljam više i veće ciljeve. Također istaklnula bih da svi profesori kako i osoblje savršeno govore i razumiju engleski jezik.

Po mojem mišljenju studiranje u inozemstvu je nevjerojatno iskustvo, posebno za one studente koji studiraju ekonomiju i financije, jer na taj način se stječu znanja pogotovo stranih jezika koji su na globalnom tržištu vrlo važna. To je jedinstvena prilika za osobni i akademski razvoj. Budući da ste nekoliko mjeseci u drugačijem okruženju to je ujedno i najbolja prilika da se uspostave interkulturalni kontakti, u prvom redu naučiti tuđu kulturu i jezik. Ukratko, nikada neću zaboraviti moje Erasmus+ iskustvo u Zagrebu, jer je sve (kvaliteta škole i profesora, prekrasni i pristupačni ljudi, lijepa zemlja) apsolutno premašilo moja očekivanja. Stvarno sam zahvalna što mi se pružila prilika provesti nezaboravan i savršen semestar na Effectusu.

Svakako bih svima studentima preporučila da se prijave na Erasmus natječaj!!

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS