“Google zna više o nama nego mi sami” – naša nastavnica Natalija Parlov Una u emisiji Potrošački kod

Effectusova nastavnica Natalija Parlov Una, certifikacijska auditorica informacijske sigurnosti i privatnosti te stručnjakinja za GDPR, gostovala je u emisiji Potrošački kod i razjasnila pojedinosti o korištenju osobnih podataka korisnika na društvenim mrežama i različitih usluga na internetu.

Parlov Una ističe kako je bitno znati da svaki klik koji ste ikada napravili na internetu i svaki sadržaj koji ste ikada postavili na internet ostaju trajno zabilježeni na internetskoj mreži.

Također, napominje i kako Google “…o meni zna više nego što ja znam jer mi mnoge odluke donosimo na nesvjesnoj razini. Google zna točno zašto ih donosimo i kako će utjecati na njih. Apsolutno profiliranje je doseglo tolike razine da se vrši ‘mikroprofiliranje’ – točno se zna kako će netko nešto odlučiti, što će odlučiti, koju će potrebu imati, kakav problem trenutno ima i slično.”

Cijelo gostovanje pogledajte u videu (od 04:28):

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS