Novosti

Gost predavač: odvjetnik Mislav Bradvica Tema: “Određivanje mjerodavnog tržišta”

U ponedjeljak, 20.05.2019. u sklopu nastave iz predmeta Europsko javno pravo ugostili smo odvjetnika Mislava Bradvicu iz Odvjetničkog društva “Bradvica/Marić/Wahl/Cesarec” koji je u statusu gosta predavača Effectusove studente, po osobnom iskustvu koje crpi iz odvjetničke prakse, upoznao  sa zanimljivostima vezanim uz kriterije određivanja mjerodavnog tržišta.

U paleti područja koja pokriva u pružanju odvjetničkih usluga, posebnu pažnju posvećuje tumačenju i sadržajno razumljivoj razradi pravila i sustava mjera za zaštitu tržišnog natjecanja.

Svrha određivanja mjerodavnog tržišta je definirati proizvode s kojima se poduzetnici tržišno natječu te zemljopisnog područja na kojem se natječu. Često je slučaj da je definiranje tržišta iznimno teško; zbog toga sudovi EU-a priznaju da to uključuje „složenu ekonomsku procjenu.“, odvjetnik Mislav Bradvica.

Svjesni da analizi vezanoj uz razradu i ispravno sadržajno tumačenje u primjeni pravila (poštenog) tržišnog natjecanja, prethodi određivanje cijelog niza usmjeravajućih koordinata, elemenata i parametra, važno nam je studente upoznati sa pravilima i sustavom mjera za zaštitu tržišnog natjecanja od stručnjaka koji su tome posvećeni te ovim putem zahvaljujemo odvjetniku Bradvici na prenesenom znanju i iskustvu našim studentima.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS