Gost predavač: odvjetnik Mislav Bradvica Tema: “Određivanje mjerodavnog tržišta”

U ponedjeljak, 20.05.2019. u sklopu nastave iz predmeta Europsko javno pravo ugostili smo odvjetnika Mislava Bradvicu iz Odvjetničkog društva “Bradvica/Marić/Wahl/Cesarec” koji je u statusu gosta predavača Effectusove studente, po osobnom iskustvu koje crpi iz odvjetničke prakse, upoznao  sa zanimljivostima vezanim uz kriterije određivanja mjerodavnog tržišta.

U paleti područja koja pokriva u pružanju odvjetničkih usluga, posebnu pažnju posvećuje tumačenju i sadržajno razumljivoj razradi pravila i sustava mjera za zaštitu tržišnog natjecanja.

Svrha određivanja mjerodavnog tržišta je definirati proizvode s kojima se poduzetnici tržišno natječu te zemljopisnog područja na kojem se natječu. Često je slučaj da je definiranje tržišta iznimno teško; zbog toga sudovi EU-a priznaju da to uključuje „složenu ekonomsku procjenu.“, odvjetnik Mislav Bradvica.

Svjesni da analizi vezanoj uz razradu i ispravno sadržajno tumačenje u primjeni pravila (poštenog) tržišnog natjecanja, prethodi određivanje cijelog niza usmjeravajućih koordinata, elemenata i parametra, važno nam je studente upoznati sa pravilima i sustavom mjera za zaštitu tržišnog natjecanja od stručnjaka koji su tome posvećeni te ovim putem zahvaljujemo odvjetniku Bradvici na prenesenom znanju i iskustvu našim studentima.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS