Gostujuće predavanje finskog veleposlanika

Finski ambasador u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija Timo Rajakangas održao je na našoj školi gostujuće predavanje u sklopu kolegija Suvremeni ekonomski i politički sadržaji za studente druge godine specijalističkog studija Menadžment financija kojima su se pridružili i kolege sa druge godine sa preddiplomskog studija naše škole.

Pred punom dvoranom ambasador je kroz izvrsnu prezentaciju punu činjenica i ilustrativnih primjera iz povijesnog i suvremenog razvoja Finske podijelio sa nama iskustvo razvoja finske ekonomije i društva, osobito u kontekstu razvojne sposobnosti ili još bolje rečeno razvojnog mentaliteta Finaca da svaku krizu pretvore u izazov i odgovore na nju na novi, inovativni način, rastući, ali uvijek vodeći se činjenicom da su ljudi, i to neki posebni ili fiktivni ljudi već svaki član finskog društva ti koji su okosnica razvoja ekonomije, prostora ili zemlje koja ne mora biti bogata bilo kojih resursom ili nekom čarobnom formulom ekonomske politike da bi postala uspješna.

Studenti su nakon predavanja iskoristili mogućnost da tematiku prodube kroz pitanja pa je tako bilo izvrsnih pitanja o: produbljenju trgovinske suradnje između dvije zemlje, karakteristikama radnih migracija i nastanu u Finskoj, a na pitanje jednog studenta što bi trebalo učiniti da Hrvatska krene tim ili takvim putem ambasador Rajakangas je poručio: „Na pravom ste putu, na pravom ste mjestu: ulažite u znanje, ulažite u sebe. To je pravi put. To je ključ uspjeha.“

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS