Gostujuće predavanje: Ida Pandur

Što je blockchain? Što predstavlja skraćeni izraz NFT? Kakve su to web3 tehnologije?

Na ova pitanja i još mnogo zanimljivosti saznali smo ovaj tjedan na EFFECTUS-u od Ide Pandur, generalne direktorice za regiju jednog od najvećih svjetskih blockchain eko sustava NEAR u koji je prešla nakon 13 godina karijere u području web2 i konzaltinga. Karijeru je započela u današnjem Degordianu, zatim prešla kao digitalna direktorica u Grey Zagreb te osnovala digitalnu kompaniju ENTG koja je potom pripojena big 4 konzultantskoj firmi EY, gdje je oformila i vodila Customer Experience & Digital consulting odjel. Trenutno zajedno s NEAR Balkans Hub timom i partnerima globalno radi na ostvarenju misije rasta web3 eko-sustava u više od 7 zemalja kroz edukacije, evente, razvoj web3 proizvoda, partnerstva i davanje subvencija.

Cilj je omogućiti što lakši prijelaz na web3 koji na kraju funkcionira tako da korisnici imaju vlasništvo nad svojim podacima, transakcijama i sl. Primjerice, umjesto da Facebook koristi vaše podatke kako bi prodavao oglase, u web3 se stvari dizajniraju da vi posjedujete vaše dijelove identiteta i da svi oni koji žele koristiti vaše informacije, vas za to trebaju nagraditi. Kroz NEAR pomažu graditi takav eko-sustav. Studenti su od samog starta imali jako puno pitanja i predavanje je bilo vrlo interaktivno, a kako je sve to izgledalo, možete pogledati u našoj galeriji slika…

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS