Gostujuće predavanje Mirele Tomašek, HR Business partner u Rimac Technology d.o.o.

„Organizacijska kultura, s posebnim naglaskom na proces onboarding zaposlenika i multikulturalnost radne snage“, bila je tema gostujućeg predavanja, koga je 26. travnja na Effectus veleučilištu održala Mirela Tomašek, HR Business partner u Rimac Technology d.o.o., alumni našeg  veleučilišta. Predavanje, za koje su naši studenti pokazali izniman interes, održano je u sklopu kolegija Upravljanje ljudskim potencijalima na 1. godini MBA studija.

 

Mirela se osvrnula na najveće izazove Rimac Technology d.o.o., kompanije koja trenutno zapošljava u 45 zemalja svijeta, dok čak četvrtinu ukupnog broja zaposlenih čine strani državljani. „Naš HR odjel u prošloj je poslovnoj godini zaposlio gotovo 750 novih zaposlenika, što predstavlja ogroman rast u odnosu na prethodne godine. Proces je to koji uključuje i organizaciju kvalitetnog trodnevnog onboarding procesa za sve nove zaposlenike.  Cilj onboardinga je pomoći novim zaposlenicima u tranziciji u njihove uloge u organizaciji. Ako se pravilno provede, umanjuje se stres za sve zaposlenike, značajno se smanjuje fluktuacija i troškovi osposobljavanja zaposlenika“, naglasila je Mirela.

 

„Mnogi od naših stranih zaposlenika nisu državljani zemalja Europske unije, dosta njih dolazi iz Azije, Sjeverne i Južne Amerike, pa je za njihovo uključenje u život i rad kompanije potrebno proći dosta kompliciranu proceduru – od trenutka stupanja u kontakt s njima, rješavanja administracije, pa sve do konačnog dolaska u Hrvatsku, pojasnila je Mirela proces recruitinga.

 

U drugom dijelu predavanja, Mirela je objasnila organizacijsku kulturu Rimac Technology d.o.o., koja se temelji na visokom stupnju transparentnosti i nultoj stope tolerancije na diskriminaciju. „Ovakvim pristupom stvorili smo zdravu radnu atmosferu, otvorili poželjna radna mjesta, što nam je postala glavna konkurentska prednost za privlačenje i zadržavanje talenata“, zaključila je Mirela.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS