HUMANITARNA INICIJATIVA #PokreniOsmijeh!

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

 

EFFECTUS udruga mladih nastavlja s humanitarnim aktivnostima i inicijativom #PokreniOsmijeh! Inicijativa je usmjerena prema djeci i mladima od 7 do 18 godina Dječjeg doma Laduč s kojom će se provoditi projekt u trajanju od 6 mjeseci. Partneri na projektu su učenici V. gimnazije, profesori i studenti EFFECTUS-a te članovi EFFECTUS udruge mladih.
Cilj projekta je nabava 3D printera i laptopa u trajnom vlasništvu DD Laduč.

Projektom su obuhvaćene aktivnosti: informatička pismenost (osnove programiranja i programski jezici, algoritmi, umjetna inteligencija, 3D printanje), pravna pismenost, kreativne radionice i sportske aktivnosti. Zajednička završna svečanost u društvu uže i šire obitelji, prijatelja, stručnih suradnika, korisnika i volontera predviđena je u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika kada će sudionici predstaviti svoje uratke s radionica, a dobra zabava i druženje su zajamčeni.

Djeca i mladi u nepovoljnom položaju i ranjive skupine trebaju lako dostupne mogućnosti za sudjelovanje u aktivnostima koje obuhvaćaju: uključivanje, povezivanje, razvijanje, osnaživanje, a ujedno stjecanje iskustva i kompetencija za osobni, obrazovni, društveni, kulturni, građanski i profesionalni razvoj.

Poseban cilj je pružiti djeci i mladima, uključujući one s manje mogućnosti, lako dostupne prilike za sudjelovanje u aktivnostima koje potiču pozitivne društvene promjene u zajednici  i šire, pri čemu se ujedno poboljšavaju i primjereno vrednuju kompetencije mladih te im se olakšava da se kontinuirano angažiraju kao aktivni građani.

Naša je obveza i odgovornost pomoći i u konačnici vidjeti djecu i mlade izgrađene u  samosvjesne osobe, razvijenog samopoštovanja koje su spremne na sve izazove današnjice.

Okupljanje mladih volontera kako bi izgradili društvo koje podupire ranjive osobe, promiče socijalnu uključivost, toleranciju, ljudska prava, vrijednost razlika i raznolikosti svih vrsta omogućit će svim mladima jednak pristup mogućnostima te vidjeti studente kao  nosioce pozitivnih promjena u društvu i politika za mlade.
Iskustvo volontiranja inspirira mlade koji žele pomoći, učiti i razvijati se, težiti jačanju kohezije, solidarnosti, empatija, demokracije, identiteta i aktivnog građanstva.

Na taj način projekt pridonosi ispunjavanju društvenih i humanitarnih potreba na terenu, prije svega poticanjem održivog razvoja, socijalne uključivosti i jednakih mogućnosti.

Kako bi projekt započeo s aktivnostima osmišljen je i ONLINE BUVLJAK i ONLINE AUKCIJA za sve studente, profesore i prijatelje EFFECTUS-a.
Online buvljak zamišljen je na način da svoje odjevne i uporabne predmete koje želite donirati fotografirate i sliku/e pošaljete na facebook stranicu EFFECTUS udruge mladih na: https://www.facebook.com/EffectusUdrugaMladih ili na mail:
udrugamladih@effectus.com.hr.

Slike možete slati od 27.04.2022.

Naši vrijedni studenti administratori vaše slike će kontinuirano objavljivati na stranici. Početkom 6. mjeseca održat će se online aukcija u trajanju od 10 dana kada će se predmeti licitirati (simbolična cijena), a sav uplaćeni novčani iznos koristit će se u svrhu nabave 3D printera i laptopa. Razmjena odjevnih i uporabnih predmeta vršit će se u prostorijama EFFECTUS-a.

Pomoći možete kao partneri na projektu putem donacije na IBAN udruge:
HR 6823600001102963157 za projekt #PokreniOsmijeh!“ ili kao volonteri na radionicama.

Za sva pitanja slobodno me kontaktirajte putem maila udruge: udrugamladih@effectus.com.hr ili na broj mobitela 095 351 22 77.

Pratite nas na društvenim mrežama… share, like..

https://www.facebook.com/EffectusUdrugaMladih

 

Pomažući drugima, najviše pomažete sebi…

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS