Ivan Božajić – voditelj IT odjela i nastavnik EFFECTUS-a sudionik na 1. konferenciji za umjetnike izvođače

EFFECTUS-ov voditelj IT odjela i nastavnik informatičkih predmeta – Ivan Božajić, u utorak, 06. rujna 2022. godine sudjelovao je na 1. nacionalnoj konferenciji za umjetnike izvođače u glazbenoj industriji.

Osim što je izvrstan predavač, naš nastavnik Božajić je i inovativan poduzetnik koji je u sklopu svog rada osmislio sustav za broadcast monitoring radijskih postaja 1Played. Sustav metodom audio fingerprinta detektira koja snimka je puštena u internetskom streamu radio postaja. Na konferenciji je istaknuo kako su „takvi podaci iznimno bitni za bilo kakvo planiranje u bilo kakvoj industriji pa je tako i ovdje važno za izvođače znati kad se nešto emitiralo, u kojoj mjeri se emitiralo. Na osnovi podataka koji su zabilježeni sustavom kasnije su se razvile i Top liste koje su postale stvar prestiža koji svi glazbenici žele dostići. Sve te aktivnosti temelje se na podacima koje stižu iz ovog sustava.“

Prvu nacionalnu konferenciju za izvođače u glazbenoj industriji organizirala je Hrvatska diskografska udruga, uz podršku ZAPRAF-a.

Čestitamo našem nastavniku uz želje za većim brojem projekata koje će predstavljati na nadolazećim konferencijama.

IZVOR: HDU-ZAPRAF

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS