Još jedan doktor znanosti na Effectusu! Natalija Parlov Una obranila doktorsku disertaciju

07.06.2021. na zajedničkom doktorskom studiju Međunarodni odnosi Sveučilišta u Zadru i Međunarodnog sveučilišta Libertas, dr. sc. Natalija Parlov Una je obranila doktorsku disertaciju pod naslovom “Model upravljanja informacijskom sigurnošću u usklađivanju s europskom pravnom regulativom zaštite podataka” pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Roberta Kopala.

Disertacija obrađuje aspekte digitalne ekonomije i digitalne transformacije u kontekstu međunarodnih standarda informacijske sigurnosti i privatnosti te iznosi model za usklađivanje organizacija s GDPR-om i ISO/IEC sustavima.
Model je temeljen na integraciji i mapiranju ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27002, ISO/IEC 27701, ISO 29100, ISO 19011 te odredbi GDPR-a i nacionalnog provedbenog zakona i može se koristiti za analizu stanja, usklađivanje, provođenje audita/revizije, ali i nadzora usklađenosti organizacijskih i tehničkih mjera — kako s ovom zakonskom regulativom, tako i sa sustavima upravljanja informacijskom sigurnošću i privatnošću u svrhu certifikacije.

Čestitamo našoj dragoj nastavnici i želimo joj puno uspjeha dalje u karijeri 🙂

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS