Novosti

Još jedan doktor znanosti na Effectusu! Natalija Parlov Una obranila doktorsku disertaciju

07.06.2021. na zajedničkom doktorskom studiju Međunarodni odnosi Sveučilišta u Zadru i Međunarodnog sveučilišta Libertas, dr. sc. Natalija Parlov Una je obranila doktorsku disertaciju pod naslovom “Model upravljanja informacijskom sigurnošću u usklađivanju s europskom pravnom regulativom zaštite podataka” pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Roberta Kopala.

Disertacija obrađuje aspekte digitalne ekonomije i digitalne transformacije u kontekstu međunarodnih standarda informacijske sigurnosti i privatnosti te iznosi model za usklađivanje organizacija s GDPR-om i ISO/IEC sustavima.
Model je temeljen na integraciji i mapiranju ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27002, ISO/IEC 27701, ISO 29100, ISO 19011 te odredbi GDPR-a i nacionalnog provedbenog zakona i može se koristiti za analizu stanja, usklađivanje, provođenje audita/revizije, ali i nadzora usklađenosti organizacijskih i tehničkih mjera — kako s ovom zakonskom regulativom, tako i sa sustavima upravljanja informacijskom sigurnošću i privatnošću u svrhu certifikacije.

Čestitamo našoj dragoj nastavnici i želimo joj puno uspjeha dalje u karijeri 🙂

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija

Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

PRATI NAS