Informacijski sustavi za poslovno upravljanje

Nastavnici Robert Kopal
Ivan Božajić

Asistenti 

ECTS bodovi 4

Sati predavanja 28

Sati vježbe 28

Sati seminarske nastave 0

"

Ciljevi:

Ciljevi
Kako bi se studenti nakon završenog studija što lakše uključili u neki poslovni sustav potrebno je razumjeti važnost informacijskih sustava s kojima će se susretati u radu. Na kolegiju studenti će obraditi pojmove podataka i informacija i njihovo računalnu organizaciju. Definirati će se koncept informacijskog sustava i njegova svrha te uloga u poslovnim procesima poput upravljanja ili izvršavanja. Dati će se pregled funkcija poslovnih informacijskih sustava kroz financijsko-računovodstvene funkcije, marketinške funkcije te funkcije proizvodnje, informiranja, komuniciranja i suradnje. Dodatno će se obraditi ključne poslovne funkcije koje se tiču analize i planiranja, upravljanja imovinom, ljudskim resursima, nabavom, proizvodnjom, prodajom i logistikom. Kao bitna stavka obraditi će se način upravljanja informacijskim sustavima, njihova poslovna vrijednost ali i rizici koje mogu donijeti te načini revizije. Na kraju dati će se osvrt i na elektroničko poslovanje s naglaskom na povezivanje s dijelovima poslovnih informacijskih sustava.
Sadržaj
Ishodi učenja
I1 - Razumjeti organizaciju podataka na računalu
I2 - Upoznati svrhu informacijskih sustava u radu s podacima i oblikovajnu informacija
I3 - Usvojiti funkcije poslovnih informacijskih sustava
I4 - Preporučiti informacijsku sustav prema ključnim funkcijama
I5 - Upravljati poslovnim informacijskim sustavom
I6 - Razumjeti ulogu elektorničkog poslovanja i povezanotsi s poslovnim inforamcijskim sustavom
Obavezna literatura
Željko Panian, Katarina Ćurko (2010.), Poslovni informacijski sustavi, Element, d.o.o. Mladen Varga (2012.), Poslovni informacijski sustavi, Element, d.o.o.

Cijena studija i načini financiranja

Cijena studija ovisi o vrsti i modelu plaćanja. Prilikom upisa (prilikom potpisa ugovora) student odabire vrstu i model plaćanja cijene studija.

Za detaljne informacije posjeti stranicu Cijena studija ili nas kontaktirajte!

Trebaš još informacija o studiju ili savjet o razvoju karijere?
Uvijek smo ti na raspolaganju.

Profesori i predavači Effectus Visokog učilišta svojim su studentima uvijek i bez iznimke na raspolaganju. Uz njih, najčešće ćeš kontaktirati s našom referadom.

Uvjeri se u pristupačnost svih zaposlenika Effectusa.