Nastavnici

mladenvedris1@gmail.com

Linkedin

Predmeti

i

Suvremeni ekonomski i politički procesi

i

Ekonomska analiza prava

i

Europske perspektive bihevioralnog prava i ekonomije

dr. sc. Mladen Vedriš

Izvanredni profesor

Dr.sc. Mladen Vedriš rođen je 29.12.1950. u Zagrebu. Osnovnu školu, te gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je god. 1973. na Ekonomskom fakultetu Zagreb. Dobitnik Rektorove nagrade. Magistrirao je na Sveučilištu u Zagrebu, poslijediplomski studij Financijska teorija i politika s temom «Analiza uzroka porasta javnih rashoda u suvremenom svijetu.» Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, godine 1996. s temom «Strukturna politika u funkciji uspostave efikasnog tržišnog gospodarstva Republike Hrvatske». U razdoblju 1975.-1984. bio je zaposlen kao znanstveni istraživač u Centru za istraživanje i migracije, Sveučilište u Zagrebu. Od 1984. zaposlen je u Skupštini Grada Zagreba, Gradski komitet za prostorno uređenje i komunalne poslove. Od 1990. izabran je od Skupštine grada Zagreba za Predsjednika Izvršnog vijeća Grada Zagreba. U razdoblju 1990.-1992. Predsjednik je Kriznog štaba Grada Zagreba. U 1992. postaje i član Vlade RH (područje urbanog življenja i preustroj državne uprave ), a početkom iste godine imenovan je za potpredsjednika Vlade RH, područje gospodarstva. Od svibnja 1993. do rujna 1995. Predsjednik je Hrvatske gospodarske komore. Od veljače 1996. do travnja 2005. direktor je tvrtke Sonder d.o.o., strateško poslovanje, zastupanje domaćih i inozemnih tvrtki.
Početno, znanstveno-istraživački rad vezan uz ekonomske učinke zapošljavanja u inozemstvu. Zatim, znanstveno-istraživački rad iz područja međunarodne ekonomije i ekonomske politike. Gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te Ekonomskom fakultetu u Rijeci.
Do sada je objavio niz znanstvenih radova i stručnih članaka, te održao brojna predavanja na nizu znanstvenih i javnih tribina.