Najava gostujućeg predavanja – 17.1.2017.

17.1.2017. s početkom u 17 h prof. dr. Istvan P. Szekely – direktor u Općoj upravi za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) Europske Komisije održat će putem Skype-a predavanje za studente Effectusa na temu: “Koordinacija europskih ekonomskih politike i Europski semestar: kako se kreira ekonomska politika u Europskoj Uniji”

Europski semestar jedno je od stožernih područja ekonomske stvarnosti EU, a odnosi se na ciklus koordinacije gospodarske i fiskalne politike unutar EU-a. Usredotočen je na razdoblje od prvih šest mjeseci u godini pa se stoga zove “semestar”. Tijekom europskog semestra države članice usklađuju svoje proračunske i gospodarske politike s ciljevima i pravilima dogovorenima na razini EU-a. Države članice uvidjele su potrebu za usklađivanjem rasporeda tih postupaka kako bi pojednostavile proces i bolje uskladile ciljeve nacionalnih proračunskih politika te politika rasta i zapošljavanja, istodobno uzimajući u obzir ciljeve koje su postavile na razini Unije. Europski semestar obuhvaća tri bloka koordinacije gospodarske politike: strukturne reforme, s naglaskom na promicanju rasta i zapošljavanja u skladu sa strategijom Europa 2020, fiskalne politike, s ciljem osiguranja održivosti javnih financija u skladu s Paktom o stabilnosti i rastu te sprečavanje prekomjernih makroekonomskih neravnoteža. Obzirom da se radi o samoj srži ekonomske politike EU koja je od izrazitog značaja za sve ekonomske procese zemalja članica uvaženi predavač će nam dati uvid i omogućiti bolje razumijevanje smjera kretanja ekonomske politike u EU što pak bitno određuje ekonomsku stvarnost i očekivanja u pogledu ekonomske politike Republike Hrvatske kao sastavne članice EU.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS