Najava okruglog stola “Hrvatski mirovinski sustav i uloga paneuropskog osobnog mirovinskog proizvoda”

Starenje stanovništva, održivost mirovinskog sustava i borba protiv siromaštva pitanja su od visokog značaja za sve države članice Europske unije stoga se na razini zemalja članica uvodi novi, univerzalni i zajednički mirovinski sustav. Novi model zajedničke mirovinske štednje bit će dostupan svim stanovnicima zemalja Unije, a može se sagledati kao dopuna obveznom, nacionalno reguliranom mirovinskom osiguranju.

EFFECTUS poduzetnički studiji u suradnji s Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga (HANFA) organizator je okruglog stola na kojem će se raspravljati o hrvatskom mirovinskom sustavu i implikacijama koje donosi uvođenje paneuropskog osobnog mirovinskog proizvoda na hrvatski mirovinski sustav i hrvatsko gospodarstvo.

Uvodni govor održat će Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, moderator okruglog stola je Miodrag Šajatović, glavni urednik tjednika LIDER, a sudjelovat će istaknuti i ugledni stručnjaci:

Silvano Hrelja, zastupnik u Hrvatskom saboru, HSU

Božidar Kutleša, ravnatelj Porezne uprave

Ivo Bulaja, zamjenik ravnatelja HZMO-a

Zoran Protega, zamjenik ravnateljice REGOS-a

Dijana Markoja, direktorica UMFO-a

Ivana Špoljarević, supervizor specijalist u Sektoru za superviziju fondova i investicijskih društava, HANFA

Okrugli stol održat će se u prostorijama Effectus poduzetnički studiji, Trg J. F. Kennedyja 2 u dvorani Kornati i Brijuni u četvrtak 20.10.2022. s početkom u 10:00 sati.

*Radi ograničenog broja mjesta, obvezan je dolazak 30 minuta ranije.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS