Naši nastavnici na MIPRO 2022

  1. jubilarni međunarodni ICT skup MIPRO 2022 održao se od 23. do 27. svibnja 2022. u Opatiji u organizaciji Hrvatske udruge za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju (MIPRO) i tehničko susponzorstvo IEEE-a (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

Ovogodišnji slogan skupa je “ICT u pametnim digitalnim ekosustavima”, a pokrio je različita područja primjene ICT-a, od mikroelektronike, elektronike, podatkovne znanosti, biomedicine, telekomunikacija, preko računala u obrazovanju, inženjerskoga obrazovanja do inteligentnih i poslovnih inteligentnih sustava, robotike, digitalne ekonomije, prava i još mnoga druga područja.

Naši nastavnici Mario Rašić, Natalija Parlov Una i Dražen Pavlić svaki u svome sektoru sudjelovali su i dali svoj doprinos međunarodnom skupu.

 

Nastavnik Mario Rašić uspješno je izložio znanstveni rad “Public Procurement of Innovative and Technological Solutions in the EU”, nastao u suradnji s dr.sc. Melitom Milenković i Rominom Jovančević s Prometnog fakulteta u Zagrebu. Rad će biti publiciran u bazama IEEE Xplore, Scopus i drugima. Čestitamo!

 

Jedan od važnih panelista okruglog stola na temu zaštite osobnih podataka „Jesmo li sigurni“ bila je naša nastavnica Digitalne ekonomije dr.sc. Natalija Parlov Una. Uz pregled stanja u Hrvatskoj i svijetu na 4. obljetnicu početka pune primjene GDPR-a kroz otvorenu diskusiju sudionici panela prenijeli su svoje poglede i iskustva u izazovima u području informacijske sigurnosti, općeprisutnih cyber prijetnji i osiguranja usklađenosti organizacija unatoč sve intenzivnijim izazovima post-COVID današnjice.

 

EFFECTUS-ov nastavnik i voditelj operacija istraživanja, razvoja i inovacija u KING ICT-u Dražen Pavlić predstavio je sa svojim timom projekt INUKING.

“Konferencija MIPRO okuplja istaknute predstavnike informacijske, komunikacijske i elektroničke tehnologije iz znanosti, gospodarstva i javne uprave. Veliki interes koji smo prezentacijom pobudili među akademskom zajednicom ukazuje na zanimljivost teme u razvojno istraživačkoj zajednici, što nam predstavlja poticaj za nastavak daljnjih istraživačko razvojnih aktivnosti u području upravljanja kritičnim infrastrukturama. Rezultati dosadašnje provedbe projekta koje smo prezentirali potaknuli su razgovore o mogućnostima suradnje s predstavnicima više tehničkih fakulteta u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je Dražen Pavlić.

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS