Nastavnica dr.sc. Natalija Parlov Una na međunarodnoj konferenciji o GDPR-u komentirala zabranu Google Analyticsa u EU

Na međunarodnoj konferenciji povodom Dana zaštite osobnih podataka 28.01.2022. godine u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka AZOP i HUP-a naša nastavnica dr.sc. Natalija Parlov Una sudjelovala je na panelu u društvu najnaprednijih hrvatskih tehnoloških tvrtki poput Rimac Automobila i Infobipa te ostalih uvaženih gostiju.
 
Dr.sc. Parlov je iznjela aktualnu problematiku vezanu uz tehničke i organizacijske mjere u usklađivanju s GDPR-om te komentirala negativan utjecaj određenih represivnih mjera izrečenih od nadzornih tijela za zaštitu podataka u Europskoj uniji.
 
 
Što znači zabrana kolačića Google Analytics i kakve izravne negativne ekonomske učinke bi ona mogla imati te zašto bi se ta mjera mogla prelomiti na leđima europskih građana i poduzeća zbog nepostojanja dostojne alternative pogledajte na snimci konferencije od vremenske točke 2:18:25.
Link na snimku konferencije je ovdje:  https://lnkd.in/eadWdx76
 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS