Novosti

Novi naziv: EFFECTUS veleučilište

Stupanjem na snagu novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, pored brojnih izmjena, jedna od pozitivnih izmjena za EFFECTUS je novi naziv učilišta – EFFECTUS veleučilište, engleski naziv: EFFECTUS University of Applied Sciences.

Krajem 2022. godine u Hrvatskom saboru izglasan je novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Zakon podrazumijeva čitav niz promjena u sustavu koje se odnosi i na veleučilišta i visoke škole, njihovo djelovanje te stručne studije kao vrstu studijskih programa koje izvode.

Ključna promjena za studente ogleda se u promjeni stručnog naziva koji se stječe završetkom stručnog diplomskog studija Poslovno upravljanje – MBA. Dosadašnji stručni naziv „stručnog specijalista“ zamjenjuje znatno adekvatniji i prepoznatljivi naziv „magistar“ uz pripadajući naziv struke. Ova promjena odnosi se i na sve studente koji su ranije završili diplomski studij.

EFFECTUS je prema odredbama Zakona uskladio Statut te je u procesu uskađivanja i drugih općih akata s odredbama Zakona.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS