Novi naziv: EFFECTUS veleučilište

Stupanjem na snagu novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, pored brojnih izmjena, jedna od pozitivnih izmjena za EFFECTUS je novi naziv učilišta – EFFECTUS veleučilište, engleski naziv: EFFECTUS University of Applied Sciences.

Krajem 2022. godine u Hrvatskom saboru izglasan je novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Zakon podrazumijeva čitav niz promjena u sustavu koje se odnosi i na veleučilišta i visoke škole, njihovo djelovanje te stručne studije kao vrstu studijskih programa koje izvode.

Ključna promjena za studente ogleda se u promjeni stručnog naziva koji se stječe završetkom stručnog diplomskog studija Poslovno upravljanje – MBA. Dosadašnji stručni naziv „stručnog specijalista“ zamjenjuje znatno adekvatniji i prepoznatljivi naziv „magistar“ uz pripadajući naziv struke. Ova promjena odnosi se i na sve studente koji su ranije završili diplomski studij.

EFFECTUS je prema odredbama Zakona uskladio Statut te je u procesu uskađivanja i drugih općih akata s odredbama Zakona.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS