Novo izdanje časopisa Financije i pravo donosi niz zanimljivih tema

Od zapisnika, preko zabilješke do osobnog odbitka fizičke osobe

 

U izdanju Effectusa, ovih je dana, objavljeno novo izdanje časopisa „Financije i pravo“. Novi broj FIP-a donosi rad, u kojem se obrađuje tema o zapisniku kao pojedinačnom pravnom aktu, kao i zabilješka kao niža postupovna radnja. U tekstu su dani primjeri sastavljanja i primjeri sadržaja zapisnika.

Rad „Razvoj tržišta državnih obveznica“ donosi komparaciju utjecaja regulatornog okvira i političkih odluka, vezanih uz financijske usluge Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Rad „Ravnopravnost spolova, kao jedna od najviših vrednota ustavnog poretka RH“ fokusira se na podrobnu analizu relevantnih ustavnih i zakonskih odredbi te ukazuje na probleme implementacije načela ravnopravnosti spolova u praksi.

U ovom broju možete pročitati i rad, koji se bavi istraživanjem primjene algoritama umjetne inteligencije u kreiranju pozitivnog okruženja za potrošače, s ciljem boljeg uvida u percepciju glazbe i njezinu važnost kod potrošača. Naposljetku, rad „Osobni odbitak fizičke osobe od 1.1.2023.“ te utvrđivanje primitaka studenata za rad posredstvom studentskih udruga donosi pregled izmjena i dopuna Zakona i Pravilnika o porezu na dohodak u pogledu poreznog rasterećenja.

Radove novog broja časopisa Financije i pravo možete pročitati na linku.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS