O HRVATSKOJ

Hrvatska je mala i sigurna država smještena u srcu Europe. Zemljopisno, Hrvatska je dio Sredozemlja i srednje Europe što njenu klimu čini jednom od najblažih i najboljih u Europi. Zagreb, njezin glavni grad, broji milijun ljudi i ima mnogo međunarodnih studenata, iseljenika i međunarodnih obitelji, a još uvijek je jedan od najboljih nositelja hrvatske tradicije i kulture.

Zagreb je grad živahne umjetničke i glazbene scene, prepun muzeja, barokne arhitekture i prekrasne prirode. Gotovo posvuda u Zagrebu pronaći ćete lijepe zelene površine za opuštanje. EFFECTUS se nalazi u jednoj od najljepših zagrebačkih četvrti te je vrlo dobro povezan s glavnim zagrebačkim trgom i zelenom zonom u koju dolaze brojne obitelji i uživaju. Osim Zagreba, u Hrvatskoj postoji mnogo stvari za istraživanje i uživanje.

Dubrovnik, Split, Rovinj, Hvar sve su to hrvatski gradovi smješteni na obali Jadrana koji je netaknuti dragulj Europe i mora diljem svijeta. U Hrvatskoj postoji 7 nacionalnih parkova, Plitvička jezera, Kornati, Risnjak, Krka, Brijuni, Paklenica, Mljet, Sjeverni Velebit. Nacionalni parkovi toliko su jedinstveni, lijepi i svjetski poznati da je čak i EFFECTUS po njima nazvao i uredio svoje studentske dvorane. Ako želite znati kako, morat ćete doći i posjetiti nas osobno!

 

Trebate više informacija?

Na sljedećoj poveznici pronaći ćete sve informacije o životu u Hrvatskoj.