Održana 2. sjednica Savjeta EFFECTUS-a

„Povezanost visokog obrazovanja i gospodarstva: izazovi usklađenosti i kvalitete“

U petak, 6.5.2016. održana je druga sjednica Savjeta EFFECTUS-a, posvećena nastojanju da se odgovori na pitanje kako kroz održanje kvalitete obrazovnog procesa povećati stupanj povezanosti s gospodarstvom.

Uvodno izlaganje održao je predsjednik Upravnog vijeća EFFECTUS-a, mr.sc. Miljenko Javorović koji se osvrnuo na aktivnosti koje je EFFECTUS poduzeo u proteklom razdoblju. Mr.sc. Miljenko Javorović je naglasio važnost koju EFFECTUS svojim brojnim aktivnostima pridaje tijesnoj povezanosti obrazovanja i gospodarstva.

Središnji dio sjednice Savjeta bilo je trodijelno izlaganje o obrazovanju i gospodarstvu. Uz goste uvodničare profesora dr.sc. Zoran Jašića i glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca gospodina Davora Majetić o svojim iskustvima izložile su i ALUMNI studentice EFFECTUS-a.

Profesor Jašić je u izlaganju na temu „Globalizacija – obrazovanje – tržište rada“ istaknuo je kako su danas studenti „roba koju najviše izvozimo”, a što olakšavaju razni programi mobilnosti. „Bez obrazovanja nema ništa, a studente treba usmjeriti prema tzv. urge to self-improvement tj. stvoriti u njima želju i potrebu za samo-unaprjeđenjem“, naglasio je profesor Jašić. Glavni direktor HUP-a Davor Majetić kazao je kako treba postojati veća povezanost obrazovanja i tržišta rada, pri čemu naglasak treba staviti na inovativnost, sposobnost brzog učenja novih sadržaja i zaboravljanja starih, kreativnost te razvijanje poduzetničkog duha. Alumni studentice Effectusa, Martina Grdenić i Josipa Salač opisale su vlastito iskustvo studiranja na Effectusu te potragu za poslom. Obilježje njihovog uspjeha je da su Effectus-ov studije izabrale iz razloga što povezuje dva područja – financije i pravo, što su stekle znanja i vještine koje su primjenjive, ali imaju i poslodavce koji su prepoznali njihove kompetencije i podržali ih u njihovim nastojanjima.

Nakon izlaganja uslijedila je diskusija, u kojoj je zaključeno da Effectus i dalje treba nastojati i njegovati put koji je započeo, a to je naučiti studente kako raditi , odnosno naučiti ih primijeniti znanja koja su usvojili tijekom studiranja kako bi na tržište rada izašli kao formirani stručnjaci.

U posljednjem dijelu sjednice predsjednik Savjeta profesor Šime Ivanjko predložio je, a Savjet aklamacijom prihvatio, dr.sc. Zorana Jašića za novog člana Savjeta. Dr.sc. Zoran Jašić bio je ministar financija u Vladi RH u razdoblju 1992 – 1994., redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH u Republici Austriji.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS