Novosti

Osvrt na pripravništvo u Europskom parlamentu

Petra Mlinar, studentica 2. godine MBA diplomskog studija dobitnica je Shumanove stipendije za stažiranje u Glavnom tajništvu Europskog parlamenta.

 

Za proces prijave saznala je putem Centra karijera EFFECTUS-a te se prijavila i dobila priliku petomjesečnog staža koji nudi jedinstvenu priliku za upoznavanje s radom Europskog parlamenta, stjecanje praktičnih vještina, bogaćenje obrazovanja i strukovnog osposobljavanja kao i neprocjenjivo iskustvo za svaku mladu osobu.

 

 

S obzirom na to da je Petra skoro već na pola puta svog stažiranja, kontaktirali smo ju kako bismo iz prve ruke dobili povratne informacije:

 

„Obavljajući pripravništvo u Glavnoj upravi za komunikaciju Europskog parlamenta imam priliku učiti od vrhunskih komunikacijskih stručnjaka različitih profesionalnih i akademskih pozadina. S obzirom na to da se radi o jedinoj instituciji Europske unije koja se neposredno bira, krajnji cilj svih komunikacijskih napora je osigurati da ljudi razumiju važnost Europskog parlamenta dovoljno dobro da se uključe u europski demokratski proces. Biti dijelom prenošenja te poruke je nadahnjujuće iskustvo.

 

Nadalje, kao član HR tima, sudjelujem u mnogim aktivnostima vezanim uz zapošljavanje i integraciju novih zaposlenika u instituciju. Postupak zapošljavanja usmjeren je na pronalaženje najboljih stručnjaka koji mogu pomoći u ostvarenju misije uprave, sve kroz poštivanje i poticanje jednakosti i različitosti na radnom mjestu.

 

Uz moje primarne obaveze, parlament mi pruža i mogućnost da prisustvujem sjednicama mnogih odbora te pohađam razne tečajeve i evente. Otvorenost mojih kolega, njihova multikulturalna pozadina i strategija uključivanja idealni su za moj osobni i profesionalni razvoj. Ovo iskustvo nije ništa drugo nego nevjerojatna prilika za učenje, upoznavanje novih ljudi, putovanje i stjecanje dobrog razumijevanja dinamike rada institucija EU-a.“, ističe Petra Mlinar.

 

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS