Osvrti EFFECTUS studenata sa stručne prakse akad. god. 2021/22.

Stručna praksa dio je izvedbenog plana na EFFECTUS-u te je predviđena kao nastavni predmet u ljetnom semestru. Izvedbu stručne prakse organizira Centar karijera u suradnji s odabranim renomiranim poduzećima ili ustanovama s kojima EFFECTUS ima potpisan ugovor o poslovnoj suradnji. Stručnu praksu akad. god. 2021/22. studenti već uvelike odrađuju i nalaze se u završnoj fazi. Zadovoljstvo i dojmove studenata organizacijom stručne prakse možete pročitati u nastavku:

 

Maja Rijetković, Općinski građanski sud u Zagrebu

„Stečeno znanje na EFFECTUS-u mi je puno pomoglo da se snađem na stručnoj praksi. Znala sam osnove koje su bitne da bi uopće mogla i praktično nešto razumjeti. Na predavanju nam je jako bilo dobro objašnjeno što su zemljišne knjige, od čega se sastoji, što je bitno i potrebno da bismo uopće mogli se uknjižiti te kako pronaći na internetu zemljišne knjige. Od strane fakulteta i Centra karijera dobili smo mogućnost da si nađemo sami praksodavatelja ili da nam fakultet pomogne naći praksu. Način na koji sam ja došla do praksodavatelja je uz pomoć fakulteta. Izrazila sam želju za usavršavanjem i stjecanjem novih znanja iz pravnog područja. Očekivala sam na stručnoj praksi, općinskom građanskom sudu na odjelu zemljišnih knjiga da ću naučiti o zemljišnim knjigama, što se događa kada izdamo prijedlog za uknjižbu prava vlasništva, kako izgleda program i način na koji se radi uknjižba, predbilježba i zabilježba. Tijekom obavljanja prakse pomoć sam dobila od svog mentora, te njegovih kolega koji su mi nesebično odgovarali i pokazivali sve što sam ih pitala. Stekla sam puno znanja, naučeno gradivo na fakultetu sam još dodatno utvrdila kroz stručnu praksu.“

Na slici s Majom je mentor Damjan Robić.

Filip Radeljak, KONČAR – Elektroindustrija d.d.

„Što se tiče dojmova imam samo pozitivne riječi za ljude u Končaru. Od prvog dana sam tamo prihvaćen ne kao student praktikant već kao ravnopravan zaposlenik. Praksu obavljam u pravnoj službi Končara d.d. koje je matično društvo i koje upravlja ostalim društvima iz koncerna. Pravna služba se sastoji od 3 odjela: Odjel za radno-pravne poslove, Odjel za upravljanje nekretninama i imovinsko-pravne poslove te Odjel za korporativno pravo i tržišnu regulativu. Zahvalan sam mentorima jer su usprkos svojim obvezama i gustom rasporedu našli vremena za mene kao studenta da mi pruže uvid u to kako funkcionira korporativno pravo i kako je to raditi u pravnoj službi velikog poduzeća kao što je Končar. Velika su podrška i uvijek im se mogu obratiti s bilo kojim pitanjem. S obzirom na to da mi je dosadašnjih 6 mentora uistinu pomoglo i uljepšalo praksu i boravak u Končaru ne bih želio nikoga posebno imenovati da nekog izostavim, stvarno imam samo lijepe riječi o svima. Na kraju svega mogu reći samo da bih se jednog dana volio vratiti u Končar kao zaposlenik.“

Na slici s Filipom su mentorice Ana Zbiljski i Ivana Jerčić.

 

Sara Husar, Kufner Grupa d.o.o

„Stručna praksa je obavezan dio nastave na preddiplomskom studiju EFFECTUS Entrepreneurial Studies University College.

EFFECTUS svojim studentima  omogućuje pronalazak stručne prakse, tako sam ja prva studentica koju su uputili u Kufner grupu.

Kufner Grupa d.o.o. se bavi upravljanjem, savjetovanjem i razvojem kompanija iz grupe Kufner.

Praksu obavljam u odjelu financija, a mentorira me direktor financija g. Bruno Duh .

U Kufner grupi vlada pozitivna radna atmosfera, a zaposlenici su vrlo pristupačni, ljubazni i predani svom poslu. Obavljanje stručne prakse za mene je dinamično i poučno. Zanimljivo je vidjeti kako se sve ono što sam tri godine teorijski usvajala na fakultetu primjenjuje u praktičnom smislu. Kolege su u svakom trenutku spremni pomoći, odgovaraju na sva moja pitanja te se trude kako bih u vrijeme obavljanja prakse stekla što više praktičnog znanja.

Obavljanje stručne prakse mi je uvelike pomoglo u definiranju afiniteta i stjecanju radnih navika.“

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS