Pokrenut EPI – EFFECTUS poduzetnički inkubator

„Investiranje u mlade najbolja je investicija u budućnost.„

Neprofitna udruga EFFECTUS – udruga mladih  djeluje u studentskom i akademskom okruženju provodeći niz socijalnih, humanitarnih, volonterskih, programskih i projektnih aktivnosti potičući razvoj poduzetničkog razmišljanja i  obrazovanja.

Obrazovanje za poduzetništvo ima značajnu ulogu u oblikovanju načina razmišljanja mladih kao i u razvijanju vještina, poduzetničkih znanja i kompetencija koji su neophodni za stvaranje poduzetničke kulture.

Visoka učilišta kao mjesto susreta znanja i ekspertize s jedne strane, te proaktivnosti, inovacija i ideja s druge strane predstavljaju glavne nosioce razvoja i unaprjeđenje  osobnih, obrazovnih, društvenih, građanskih i profesionalnih osobina, potrebnih vještina na tržištu rada koji će pojedincima osigurati snalaženje u uvjetima velike nesigurnosti i kompleksnosti uvjetovane pritiscima globalizacije na društvo i pojedinca.

Predsjednica udruge Gordana Schramadei i studenti udruge pokrenuli su projekt EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR – EPI.

Vizija poduzetničkog inkubatora je u konačnici vidjeti naše studente i kao pokretače vlastitih uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to s ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala koji proizlazi iz najvrednijeg resursa – znanja.

Pokretanje studentskog EFFECTUS poduzetničkog inkubatora – EPI predstavlja primjer modela razvoja i promocije obrazovanja za poduzetništvo, a prepoznat je kao jedan  od ključnih ciljeva politika Europske unije.

U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer, besplatno učiti o kreativnosti, kritičkom promišljanju i inovacijama razvijajući pritom vlastite potencijale, a znanja primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju novu vrijednost.

 

U sklopu EFFECTUS poduzetničkog inkubatora provest će se natjecanje „LANSIRAJMO IDEJU!“ s ciljem:

–         edukacije o poduzetništvu i poduzetničkom učenju

–         prepoznavanje potreba razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih te usvajanja istih

–         povećati interes za osposobljavanje i usavršavanje za poduzetništvo kod studenata različitih fakulteta

–         pokretanja vlastitog startup-a

–         osposobiti pojedinca da pretvara ideje u djela/projekt/posao

–         potaknuti kreativnost i inovativnost

–         osposobiti pojedinca za razumno preuzimanja rizika

–         osposobiti pojedinca za planiranje, organiziranje te vođenja projekata kako bi se postigli određeni ciljevi

–         senzibilizirati javnost o poduzetništvu te razviti pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju

Kroz  VI modula startup edukacije, kroz nove i kreativne načine poučavanja i učenja, kroz mrežu mentorstava, ali i primjenu stečenih teorijskih znanja u realnim poslovnim situacijama, zainteresirani studenti se osposobljavaju za osnivanje, vođenje i pripremanje za stvarni svijet poduzetništva.

Projekt „Lansirajmo ideju“  pruža edukaciju i praktične vježbe  koje će voditi vrhunski stručnjaci na poduzetničkoj sceni te mogućnost predstavljanja vlastite ideje pred Povjerenstvom i potencijalnim investitorima te osvajanja glavne nagrade koja će biti izvrsna odskočna daska za početak poslovanja, ulazak u svijet poduzetništva te pokretanja vlastitog startup-a.

Prijava studenata moguća je od 07.03. do 31.03.2022. na mail EFFECTUS – udruge mladih: udrugamladih@effectus.com.hr

Ako imate određenih nedoumica oko projekta, slobodno nas kontaktirajte kako bi ih uspješno riješili i pružili studentima pravu informaciju.

Detalje o samom projektu, načinu provođenja, prijavama, trajanju i startup edukaciji pogledajte  ovdje.

 

 

 

 

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS