Predstavnici EFFECTUS-a na jubilarnom 30. skupu Hrvatskog društva ekonomista u Opatiji

Na 30. jubilarnom skupu Hrvatskog društva ekonomista koji se održao u Opatiji sudjelovali su i predstavnici EFFECTUS-a: dekan izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat, glavni direktor mr.sc. Miljenko Javorović, EFFECTUS-ov nastavnik i iskusni ekonomist dr.sc. Mladen Vedriš te naša nastavnica dr.sc. Ivana Rukavina sa članovima Studentskog zbora i studentima EFFECTUS.

Fokus savjetovanja bila je budućnost hrvatskoga gospodarstva u uvjetima turbulentnih geopolitičkih zbivanja i neizvjesnih ekonomskih kretanja u svijetu. Osim ekonomske politike, skup se bavio temama energetske budućnosti, zelenom ekonomijom, inflatornim pritiscima, demografskim pitanjima i dostupnošću radne snage, uvođenjem eura, pitanjima održivosti gospodarstva, kao i sektorskim, korporativnim i drugim aktualnim temama.

U sklopu trećeg dana održao se panel Novo vrijeme, nove okolnosti – novi početak, Kako i kamo – globalna i Hrvatska perspektiva koji je bio namijenjen studentskoj populaciji, a u kojemu su studenti mogli dobiti vrijedne spoznaje i informacije o različitim počecima u karijeri, procesima rada u poduzeću, ali i izazovima i poteškoćama s kojima se studenti mogu suočiti na tržištu rada. Na panelu je bilo riječi i o mogućnostima i načinima prevladavanja izazova, o potrebama i načinima ulaganja u osobni razvoj tijekom studija i potrebi konstantnog učenja i nadograđivanja stečenog znanja i iskustva. Studente su pozdravili dr. sc. Ljubo Jurčić, predsjednik HDU-a i dr. sc. Mladen Mlinarević, dopredsjednik HDU-a, zaželjevši im pri tome puno sreće i uspjeha tijekom daljnjeg školovanja i što uspješniju karijeru, istaknuvši da se uvijek isplati ulagati u znanje.

Ekonomski pregled Vol. 73, No. 5, Analiza konvergencijskog procesa na lokalnoj i regionalnoj razini u Hrvatskoj (u koautorstvu s Puljiz).

https://hrcak.srce.hr/file/411850

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Predajom/slanjem ove prijave dajem svoju suglasnost EFFECTUS da u njoj navedene osobne podatke prikuplja, obrađuje i pohranjuje u svrhu provedbe predmetne prijave, upisa na studij, u svrhu kontaktiranja, u svrhu sklapanja ugovora. Potvrđujem da sam prije slanja prijave upoznat/a sa svojim pravima i ostalim postupanjima u odnosu na prikupljanje, obradu, objavu i pohranu mojih osobnih podataka u predmetne svrhe, kao i sa upravljanje privolama, te da će biti zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, te pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu s uvjetima i rokovima predviđenim zakonskim propisima, aktima i odlukama EFFECTUS-a. Potvrđujem da sam upoznat/a da svoja prava i postupanja u odnosu na moje osobne podatke mogu vidjeti i na web stranici https://effectus.com.hr/politika-privatnosti/.

    PRATI NAS