Novosti

Predstavnici EFFECTUS-a na jubilarnom 30. skupu Hrvatskog društva ekonomista u Opatiji

Na 30. jubilarnom skupu Hrvatskog društva ekonomista koji se održao u Opatiji sudjelovali su i predstavnici EFFECTUS-a: dekan izv.prof.dr.sc. Đuro Horvat, glavni direktor mr.sc. Miljenko Javorović, EFFECTUS-ov nastavnik i iskusni ekonomist dr.sc. Mladen Vedriš te naša nastavnica dr.sc. Ivana Rukavina sa članovima Studentskog zbora i studentima EFFECTUS.

Fokus savjetovanja bila je budućnost hrvatskoga gospodarstva u uvjetima turbulentnih geopolitičkih zbivanja i neizvjesnih ekonomskih kretanja u svijetu. Osim ekonomske politike, skup se bavio temama energetske budućnosti, zelenom ekonomijom, inflatornim pritiscima, demografskim pitanjima i dostupnošću radne snage, uvođenjem eura, pitanjima održivosti gospodarstva, kao i sektorskim, korporativnim i drugim aktualnim temama.

U sklopu trećeg dana održao se panel Novo vrijeme, nove okolnosti – novi početak, Kako i kamo – globalna i Hrvatska perspektiva koji je bio namijenjen studentskoj populaciji, a u kojemu su studenti mogli dobiti vrijedne spoznaje i informacije o različitim počecima u karijeri, procesima rada u poduzeću, ali i izazovima i poteškoćama s kojima se studenti mogu suočiti na tržištu rada. Na panelu je bilo riječi i o mogućnostima i načinima prevladavanja izazova, o potrebama i načinima ulaganja u osobni razvoj tijekom studija i potrebi konstantnog učenja i nadograđivanja stečenog znanja i iskustva. Studente su pozdravili dr. sc. Ljubo Jurčić, predsjednik HDU-a i dr. sc. Mladen Mlinarević, dopredsjednik HDU-a, zaželjevši im pri tome puno sreće i uspjeha tijekom daljnjeg školovanja i što uspješniju karijeru, istaknuvši da se uvijek isplati ulagati u znanje.

Ekonomski pregled Vol. 73, No. 5, Analiza konvergencijskog procesa na lokalnoj i regionalnoj razini u Hrvatskoj (u koautorstvu s Puljiz).

https://hrcak.srce.hr/file/411850

 

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija

    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS