Novosti

Prodekan Šestanović u podcast studiju Srednje.hr – „Ideja godine 2022“

Ovog četvrtka, 31. ožujka 2022. godine, EFFECTUS-ov prodekan doc.dr.sc. Aljoša Šestanović u 30. podcast-u na temu „Što je sve potrebno za uspješnu poslovnu ideju?“ otkrio je kako napraviti dobar financijski izvještaj i poslovni plan te je podijelio svoje dosadašnje iskustvo o mladim i inovativnim ljudima koje susreće na učilištu, ali i na Ideji godine.

Povod razgovora i sudjelovanja u podcastu je zlatno partnerstvo EFFECTUS-a u projektu Ideja godine, a prodekan Šestanović jedan je od ponosnih članova žirija.

„Kad je riječ o financijskom dijelu projekta valja voditi računa da se vodi, prije svega, briga o likvidnosti projekta. Jer projekt prije svega mora biti likvidan, a to znači da je moguće poslovati prvu godinu, a moguće i drugu godinu sa gubitkom, ali u tom slučaju projekt svejedno treba biti likvidan. I praksa je takva da često puta novi projekti u prvim godinama izazivaju gubitke, a kasnije u drugim, trećim godinama se pojavljuju profiti“, rekao je prodekan Šestanović.

Voditelj Marko Matijević, glavni urednik portala srednja.hr, osvrnuo se na ljubomoru koju osjeća prema jednom dijelu američkog školstva – to je govorništvo i debata, čime se prodekan pohvalio na dugogodišnju suradnju EFFECTUS-a i HANFA-e u smislu debata koje se organiziraju u smislu naših edukativnih aktivnosti. Sudjelovanje dva tima studenata koji debatiraju na postavljena kontroverzna pitanja izazivaju velika zanimanja studenata, nastavnika i ostalih vanjskih dionika.

Time smo dobili odličan uvod za najavu našeg novog projekta debate za 2022. godinu, koji je već u pripremi, a čiju završnicu s nestrpljenjem očekujemo.

POSTANI NAŠ STUDENT

Ispuni obrazac i kontaktirat ćemo te za više informacija
    Ispunjavanjem ovog formulara dajem suglasnost za korištenje mojih osobnih podataka u svrhu direktne komunikacije i zaprimanja informacija o djelovanju Effectus učilišta te izjavljujem da sam upoznat sa sadržajem Izjave o zaštiti osobnih podataka

    PRATI NAS