Nastavnici

ratka@svanconsulting.com

Predmeti

i

Ekonomika i analiza poslovanja

i

Bihevioralna ekonomija

i

Bihevioralne javne politike

Ratka Jurković, univ.mag.oec.

Viši predavač

Završila je ekonomski fakultet u Zagrebu te magisterij u Norveškoj i na Oxfordu.
U poduzetničkim vodama je više od 20 godina, usvajajući prva poduzetnička iskustva još kao tinejdžerica u obiteljskoj tvrtki, što je kasnije rezultiralo i stvaranjem vlastitog konzultantskog biznisa. Posjeduje višegodišnje konzultantsko iskustvo iz područja „mekih“ menadžerskih vještina (tehnike donošenja odluka u organizacijama, vođenje sastanaka, poslovno vođenje, motivacija zaposlenika, timski rad i grupna dinamika) za hrvatske tvrtke i javne institucije. Uz konzultantsku djelatnost, radi na međunarodnim i domaćim projektima, izvodi „train the trainers“ programe i individualna savjetovanja za menadžere/menadžerice i poduzetnike/poduzetnice.
Gostujuća je predavačica na hrvatskim i na stranim sveučilištima te poslovnim školama (Norveška, Belgija, Nizozemska, Njemačka, Latvija) gdje predaje poslovnu etiku, ekonomiju, poslovno vođenje i multikulturnu komunikaciju.
Autorica je i koautorica više knjiga i priručnika iz područja poduzetništva, menadžmenta, donošenja odluka i komunikacijskih vještina. Objavljuje stručne članke u vodećim hrvatskim poslovnim časopisima kao što su Poslovni savjetnik, Lider, Poslovni dnevnik, Business.hr.